Amada neemt verkoop in eigen hand • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada neemt verkoop in eigen hand

Amada heeft in overleg met Landré besloten om vanaf 31 maart jl. de verkoop van de Amada plaatmachines in Nederland helemaal in eigen hand te nemen. De verkoop zal in eerste instantie geschieden vanuit het Amada Solution Centre in Haan (D).

Amada zal vanuit Haan ook service en onderhoud gaan verlenen voor Amada plaatbewerkingsmachines. Landré Euromach blijft in Nederland vanuit Vianen ook service en onderhoud verlenen aan Amada machines. Amada zal in ieder geval Landré nog zeven jaar blijven voorzien van gereedschappen en onderdelen. Voor nieuwe machines kan de metaalbranche vanaf nu alleen terecht bij Amada. De datum van 31 maart komt wat onverwacht, eerder was er sprake van dat de overgang per 2012 zou zijn.

 

Amda in actie tijdens EuroBlech 2010

Een robot in actie bij een Amada kantbank tijdens de EuroBlech 2010 in Hannover. Vanwege de complexiteit van eigentijdse metaalbewerkingen zie je dat moederbedrijven een steeds grotere rol willen en moeten spelen bij de klantondersteuning (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Trend

Het in eigen hand nemen van de verkoop en service past in de trend die we eerder zagen bij leveranciers als Bystronic, GF AgieCharmilles en Trumpf. Ook hier hebben de ‘moederbedrijven’ besloten om direct zaken te doen met de metaalbranche. Deze trend lijkt momenteel in een versnelling te komen door steeds verdergaande concentratie bij machinebouwers en de marges die bij machineverkoop, als gevolg van de crisis, behoorlijk onder druk staan.

 

Andere activiteiten Amada

Voor alle duidelijkheid: dit bericht heeft betrekking op de plaatbewerkingsmachines van Amada. Leering in Hengelo blijft ‘gewoon’ actief als leverancier van Amada bandzaagmachines en de zagen hiervoor. Voor de tak Amada Machine Tools (voor draaien en slijpen) is Amada ook actief vanuit Haan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven