Amada neemt LK Käldman volledig over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada neemt LK Käldman volledig over

Amada Holding heeft de resterende aandelen van LKI Käldman, automatiseringsspecialist uit het Finse Pedersöre, overgenomen. De naam is per 1 april veranderd in Amada Automation Europe. Dit bevestigt het streven van de Japanse fabrikant naar automatisering als sleutel tot succes in de huidige, concurrerende plaatbewerkingsmarkt.

De vraag naar fiberlasersnijmachines is de afgelopen jaren snel gegroeid. Dit, aldus Amada, door de opkomst van oscillatoren met een hoog rendement en de vooruitgang in de lasertechnologie.

‘Automatisering is voorwaarde geworden’

Door beperkingen van het aantal werkuren en stijgende arbeidskosten, is automatisering een voorwaarde geworden voor het snijden van plaatwerk in Europa, stelt het bedrijf.

De relatie tussen Amada en LKI Käldman begon in het midden van de jaren 90. Dit werd versterkt toen Amada in 2009 40% aandeelhouder werd in de Finse automatiseerder.

‘Levering geïntegreerde automatisering versnellen’

Nu Amada 100% eigenaar is geworden van LKI Käldman kan het bedrijf de levering van machines die voor Europese klanten geïntegreerd zijn met geoptimaliseerde automatiseringsapparatuur, versnellen.

Ook zal dankzij nauwere werkrelaties, de besluitvorming sneller verlopen. Het gelijktijdig ontwerpen, ontwikkelen en produceren van nieuwe technologieën door Amada wordt als bijkomend voordeel gezien.

Nieuwe naam

LKI Käldman is, met zo’n 180 medewerkers, de grootste productiefaciliteit voor automatisering van de Amada Group in Europa. De volledige overname werd in januari al aangekondigd. Het bedrijf heeft sinds 1 april de nieuwe naam Amada Automation Europe Ltd. gekregen.

De nu volledige dochter van Amada zal in de toekomst alle geautomatiseerde apparatuur van het bedrijf voor de Europese markt leveren.

Verdubbeling productiecapaciteit

Amada hoopt dat de versterking van de productiefaciliteiten in Bennäs, aan de Finse westkust, tegen 2022 zal leiden tot een verdubbeling van de productiecapaciteit van de automatiseringsapparatuur.

“We zijn er trots op dat Amada ervoor heeft gekozen om de Europese productie van automatiseringssystemen bij ons te concentreren”, zegt Greg Seymour, managing director van LKI. “We zien dit als een duidelijke erkenning van het jarenlange harde werk.”

“Met deze investering verzekeren we ook de toegang tot de competentie van de regio voor de toekomst”, zegt Alan Parrott, Amada’s CEO voor Europa.

De Amada Group, met het hoofdkantoor in het Japanse Kanagawa, bestaat wereldwijd uit ongeveer 100 bedrijven en 10.000 werknemers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven