Amada drijft kantpers servohydraulisch aan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada drijft kantpers servohydraulisch aan

De nieuwe reeks HD-NT afkantpersen die Amada tijdens de EuroBlech 2010 demonstreerde, kenmerkt zich door een servohydraulische aandrijving.

Amada presenteert de nieuwe HD-NT serie als een alleskunner in het high-end segment. Gekozen is voor een servohydraulische aandrijving. Dat wil zeggen dat de elektromotoren van de hydraulische pompen alleen draaien, wanneer de bovenbalk van de afkantpers in beweging is. Lees meer in het bijgevoegde persbericht van Amada.

 

 PM 3_HD-NT_EuroBLECH 2010.

 

amada

Demonstratie met dik plaatwerk op een HD-NT machine van Amada tijdens de EuroBlech 2010 in Hannover. In Europa zijn deze persen leverbaar in het perskrachtbereik tussen 500 kN en 2200 kN. In ons land wordt Amada vertegenwoordigd door Landré Euromach in Vianen (foto: Amada en Paul Quaedvlieg).

 

amada

Een grote HD3503NT met 3500 kN perskracht die Amada in Hannover liet zien. Voordeel van de servohydraulische aandrijving is o.a. een lager energieverbruik, minder hydraulisch olie in de kringloop die een hogere standtijd heeft en betere buigreproduceerbaarheid wegens minder temperatuurschommelingen van de olie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven