Nieuws

Amada Alpha V CO2-laser voor Berma

amada
Zef Wetsels (Amada) (links) feliciteert Jan Schippers (Berma Plaatwerk) met zijn aankoop (foto: Amada).

Berma Plaatwerk uit Bergeijk is het eerste bedrijf in Europa dat de nieuwe Amada LC Alpha V CO2-laser in gebruik neemt. Zef Wetsels, Sales area manager Nederland van Amada, kwam directeur/eigenaar Jan Schippers van Berma Plaatwerk daarom feliciteren met de aankoop van de lasersnijder.

Schippers werkt al 18 jaar tot volle tevredenheid met de Alpha III. Geen wonder dus dat hij voor de productie koos voor de opvolger van deze CO2-laser, de V-serie, in combinatie met de automatiseringsunit van een deelsortering.

Compacte lasersnijder

Met de nieuwe compacte CO2-laser worden productietijden bekort, terwijl tevens het materiaal wordt beschermd. “De Alpha V biedt een enorme variatie aan bewerkingsmogelijkheden”, geeft Wetsels aan. “Het behoudt zijn sterkte in dunne plaatbewerking en is daardoor het best geschikt voor het bewerken van gevoelige oppervlakken.”

Tegenwoordig vraagt de markt steeds meer om flexibiliteit in het dagelijkse productieproces, geeft hij aan. De CO2-laser is, wanneer het aankomt op gecompliceerde materiaaltaken, daarbij een goede keus, aldus Wetsel.

Internet of things

De Alpha V-serie heeft een 3,5 kW oscillator met gebruikersvriendelijke AMNC3i-controller voor de digitale koppeling met verschillende productiesystemen, zoals buigen, lassen en lasersystemen die geschikt zijn voor internet of things.

De LC Alpha V biedt hoge snijsnelheden. De adaptieve optica passen de laserstraal aan aan het te bewerken materiaal. En het snelwisselsysteem voor lens en nozzle verkorten omsteltijden.

Krasloos

De lasersnijder heeft een nieuwe borsteltafel met materiaalondersteuning die de plaat beschermt tijdens laden en ontladen. Zelfs het onderste oppervlak kan automatisch krasloos worden bewerkt.

Om het onderdeel veilig te verwijderen, is de openingshoek van de werkkoker vergroot. Een sensor voorkomt schade door bewegende delen. Omdat het optimale brandpunt voor elk materiaal automatisch wordt ingesteld vanuit de snijdatabase, is een constante focus en optimale laserstraalkwaliteit gegarandeerd.

Berma Plaatwerk

Berma Plaatwerk is een allround specialist in het bewerken (lasersnijden, ponsnibbelen, kanten en lassen) van diverse soorten metaal (zoals hogesterktestaal, voorgelakt plaatstaal, messing, koper, cortenstaal, titanium, mangaanstaal, aluminium en RVS).

“We laten het alledaagse werk over aan anderen”, zegt Schippers, al kan het bedrijf standaard en maatwerk, grote en kleine runs aan. “Wij komen het best tot ons recht als de processen complexer worden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven