AM-modules voor reparatie onderdelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AM-modules voor reparatie onderdelen

Een consortium onder leiding van het Italiaanse Prima Industrie ontwikkelt een nieuw concept voor hybride AM-processen. Daarmee moeten grote, kostbare onderdelen gerepareerd kunnen worden.

In het 4D Hybrid project willen de bedrijven een all-in-one modulair concept ontwikkelen waarin meerdere technologieën geïntegreerd worden, met additive manufacturing als belangrijkste technologie. Dat meldt Made in Europe.

Modules

Deze low cost modules, zoals de laserbron, printkop, sensoren en besturing, kunnen eveneens geïntegreerd worden in zowel bestaande robots als CNC-machines. Op deze manier hoeven bestaande machines niet massaal vervangen te worden door nieuwe technologie.

Qua printtechniek wordt gedacht aan Direct Energy Deposition (DED) en Cold Spray. Een van de eerste resultaten is de ontwikkeling van een 4D Autonome Robot.

Toepassingen

De machine, 4D Hybrid, moet zowel in fabrieken als in off-shore omgevingen (oil en gas, denk aan boorplatformen) ingezet kunnen worden. Ook toepassingen in de energiesector en de luchtvaartindustrie zijn mogelijk. 

Deelnemers aan het 4D Hybrid project die kennis en bestaande technologieën inbrengen, hebben de eerste resultaten gepresenteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven