Alzmetall breidt programma uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Alzmetall breidt programma uit

Om aan de toenemende vraag naar vijfassige machines die inzetbaar zijn voor grotere, complexe en nauwkeurige werkstukken te kunnen voldoen, heeft Alzmetall haar programma naar boven toe uitgebreid met de stijve én dynamische Alzmetall GS 1400/5.

De X/Y/Z-verplaatsing zijn met de introductie van de Alzmetall GS 1400/5 toegenomen tot 1200 mm x 1300 mm x 800mm. De C-as heeft een spanbereik van rond 800 mm (1200x1000mm). Ook deze machine van Alzmetall is opgebouwd volgens het box-in-box systeem met een binnenliggend portaal wat een stijve en symmetrische constructie garandeert. Lees hier meer over de machinebouw van Alzmetall.

 

Alzmetall

Verder is de reeds bestaande Alzmetall  GS650 nu ook leverbaar als freesdraaicentrum, GS 650-5 FDT. De foto toont deze machine tijdens de AMB 2010 in Stuttgart (foto’s: Reinold Tomberg, kijk hier voor een fotoreportage van een bezoek van Metaal Magzine bij Alzmetall)

 

Gesloten krachtlussen

Ook bij deze machine zijn alle lineaire assen direct aangedreven en opgesloten om gesloten krachtlussen te creëren. De X/Y/Z bewegingen worden uitgevoerd door middel van rollengeleidingen waarbij Y- en Z as dubbel worden aangedreven. De nieuwe Alzmetall heeft hiermee een ijlgang 50m/min met een maximale versnelling van 10m/s2. In de standaard spindeluitvoering heeft de machine 14.000 omw per min, met een vermogen van 83 kW en een koppel van 500 Nm. De opgegeven positioneernauwkeurigheid is +/- 0,0035mm. Zie ook de video:

 

 

Lees meer over beide machines in de twee bijgevoegde PDF’s:

 Prospekt GS1400.
 GS650_c Prospekt FDT.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven