Ga naar hoofdinhoud

Alcoa investeert in Hot Isostatic Pressing (HIP)

Het nieuwe Hot Isostatic Pressing (HIP) productiesysteem stelt Alcoa in staat om titanium, nikkel en 3D-geprinte werkstukken voor straalmotoren te behandelen (foto: Alcoa)

De vestiging van Alcoa in Michigan (VS) heeft $ 22 miljoen geinvesteerd in de laatste Hot Isostatic Pressing (HIP) technologie. HIP versterkt de metalen structuur van titanium, nikkel en 3D-geprinte onderdelen voor straalmotoren. Het nieuwe HIP productiesysteem  maakt het mogelijk om grotere werkstukken te behandelen voor belangrijke motorfabrikanten.

“De lucht- en ruimtevaartindustrie groeit en daarom moet Alcoa investeren in de nieuwste technologieën om snel aan de vraag te voldoen”, zegt Olivier Jarrault, executive vice president en Alcoa Group president. “in combinatie met onze uitbreidingen in LaPorte, Indiana en Hampton, Viginia en onze groeiende 3D-print mogelijkheden, geeft deze nieuwe uitbreiding Alcoa de mogelijkheid om onderdelen van een hoge kwaliteit te leveren.

Hot Isostatic Pressing

HIP combineert een hoge druk met een hoge temperatuur om een aanzienlijke verbetering van de mechanische eigenschappen en de kwaliteit van  gegoten werkstukken, zoals turbinebladen en andere onderdelen voor straalmotoren, te bewerkstelligen. Daarnaast vergroot het proces de dichtheid van 3D-geprinte werkstukken, waardoor eigenschappen zoals sterkte en levensduur aanzienlijk verbeteren. Alle titanium, 3D-geprinte en sommige onderdelen van nikkel voor straalmotoren, moeten worden behandeld met het HIP-proces.

Alcoa verwacht dat de nieuwe HIP-installatie ergens in 2016 klaar zal zijn voor productkwalificatie. Naaste dit nieuwe HIP-syteem , bevinden zich in Whitehall nog acht andere HIP-productiesystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven