ALC van LVD nu ook voor 4 kW Sirius • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ALC van LVD nu ook voor 4 kW Sirius

Adaptive laser cutting van LVD in dik materiaal

Na de lancering van Adaptive Laser Cutting (ALC) op de Impuls lasersnijmachines, kondigt LVD nu aan dat ALC standaard zal voorzien worden op alle Sirius en Sirius Plus 4 kW lasers. Het adaptieve lasersnijsysteem (ALC) van LVD optimaliseert automatisch het snijresultaat bij de verwerking van dikkere platen in zacht staal.

De ALC-technologie maakt gebruik van dynamische feedback om het vermogen, de snelheid en de gasdruk tijdens het snijproces te monitoren en in real time bij te stellen. Hierdoor worden de snijparameters automatisch geoptimaliseerd en is een constante snijkwaliteit, een hoge productiviteit en minder afval verzekerd. In tegenstelling tot andere procescontrolesystemen baseert ALC zich niet op vooraf gedefinieerde parameters, maar voert het tijdens het snijproces de nodige metingen en aanpassingen uit om optimale snijresultaten te behalen.

Dikkere materialen

Dit systeem is vooral interessant wanneer men dikkere materialen in een onbemande productieomgeving verwerkt. Bij dergelijke toepassingen wordt de machinesnelheid vaak begrensd om de betrouwbaarheid te kunnen verzekeren en om rekening te kunnen houden met mogelijke veranderingen in de materiaaleigenschappen.  Hierdoor daalt de productiviteit en stijgt de kostprijs per werkstuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven