AJB Instrument koopt Traub TNL18-7B lang-/kortdraaiautomaat • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AJB Instrument koopt Traub TNL18-7B lang-/kortdraaiautomaat

Voorman CNC-draaierij Mark Groenewoud en CNC-draaispecialist Ronald Smits bij de nieuwe machine (foto's: AJB Instrument)

De toeleverancier van fijnmechanische componenten en subassemblies AJB Instrument uit Rozenburg heeft onlangs een TNL18-7B lang-/kortdraaiautomaat van het Duitse fabrikaat Traub in gebruik genomen. Deze  multifunctionele machine – de eerste van dit type in de Benelux – wordt ingezet voor serieproductie van complexe onderdelen met korte cyclustijden. 

De TNL18-7B lang-/kortdraaiautomaat  kangecompliceerde producten van met een diameter van 1 mm tot 20 mm en een lengte tot 200 mm bewerken. Tot de technische highlights van de machine behoort de extra B-as waardoor de bovenste revolver, met aangedreven gereedschap, over 100° kan zwenken. Daardoor kunnen frees-, boor- en tapbewerkingen schuin worden uitgevoerd. Voor bewerkingen uit het hart komt de Y-as, met een bereik van 1225 mm, in actie. De tegenspil met geïntegreerde gereedschaphouder aan de onderzijde is in drie assen positioneerbaar.

Een blik op de bewerkingsruimte van de machine
Een blik op de bewerkingsruimte van de machine

Opvallend is ook de korte spaan-tot-spaantijd van 0,3 seconden. In enkele stappen kan de machine worden omgeschakeld van de lang- op kortdraaibewerkingen. Met de zeven lineaire assen en drie rotatieassen kan de TNL18-7B worden ingezet voor seriematige productie van complexe onderdelen met gecombineerd draai- en freesbewerkingen, waarbij korte cyclustijden haalbaar zijn. De aankoop past in een langjarig investeringsprogramma, dat van start ging met de overname in 2013van het bedrijf door Madern International te Vlaardingen. Eerder al werden een draadvonkmachine en een bewerkingscentrum aangeschaft. Ook is geïnvesteerd in o.a. de werkplaats zelf, voorinstelapparatuur en een clean room. De uitbreidingen en vernieuwingen stellen AJB in staat zich nog meer op de toelevering van complete subassemblies te richten. In ons land brengt Laagland de machines van Traub op de markt.

.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven