Airbus APWorks neemt eerste MetalFAB1 in gebruik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Airbus APWorks neemt eerste MetalFAB1 in gebruik

De grote bouwruimte met automatische poederafvoer en bouwplaathandeling. De Additive World Platform software vereenvoudigt het AM-proces

Additive Industries heeft haar eerste industriële 3D-printsysteem MetalFAB1 overgedragen aan Airbus APWorks, een 100% dochter van de Airbus Group. Deze week starten zij met het testen van het geïntegreerde systeem en bijbehorende Additive World software platform voor serieproductie van onderdelen voor hun klanten in robotica, machinebouw, automobielindustrie, medische technologie alsmede lucht- en ruimtevaart. Als onderdeel van het MetalFAB1 Beta programma zal Airbus APWorks de processen en toepassingen met meerdere materialen valideren en certificeren voor fabricage van de meest kritische onderdelen.

‘Vandaag maken we een enorme sprong voorwaarts in het geschikt maken van 3D-metaalprinten voor industrieel gebruik. Dit zal zowel de consistentie en kwaliteit van geprinte producten verbeteren en tegelijkertijd de integrale kostprijs substantieel verlagen’, aldus Joachim Zettler, Managing Director of Airbus APWorks. ‘Voor Additive Industries is deze eerste levering een belangrijke mijlpaal’, voegt Daan Kersten, co-founder and CEO of Additive Industries toe. ‘Na een soepele installatie van de machine en succesvolle uitvoering van alle acceptatietesten bij Airbus kunnen we nu onze Beta testfase starten als laatste voorbereidende stap voor onze officiële eerste productieserie van het MetaFAB1 systeem.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven