Airbus APWorks koopt eerste MetalFAB1 metaalprinter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Airbus APWorks koopt eerste MetalFAB1 metaalprinter

Additive Industries en VanBerlo hebben de Red Dot Award gewonnen met het design van de MetalFAB1 (foto: Additive Industries)

Airbus APWorks, een 100% dochter van Airbus Group, heeft een order geplaatst voor het eerste industriële 3D-metaalprintsysteem van Additive Industries, MetalFAB1. Airbus APWorks is daarmee de eerste Beta klant voor Additive Industries en brengt een uitgebreide ervaring mee met additive manufacturing in metaal.

Airbus APWorks is actief in de gehele keten van ontwerp-optimalisatie tot de beste materiaalkeuze en van prototyping tot serieproductie van gecertificeerde onderdelen. Het bedrijf levert niet alleen 3D-geprinte onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart maar ook aan veeleisende industriële klanten in robotica, machinebouw, automotive en medische technologie. “We zijn trots dat we mogen samenwerken met Airbus als onze eerste klant om onze processen, materialen en toepassingen verder te ontwikkelen. Tevens zullen we de prestaties van ons MetalFAB1 systeem tot het uiterste testen. Hun commitment onderstreept de potentie van ons nieuwe 3D-metaalprintsysteem voor industriële serieproductie van functionele onderdelen”, zo zei Daan Kersten, co-founder en CEO van Additive Industries. “Met de geïntegreerde oplossing die de MetalFAB1 biedt, zijn wij ervan overtuigd dat we tegelijkertijd zowel de productkwaliteit kunnen vergroten als de kostprijs zullen verlagen voor additive manufacturing in metaal”, aldus Joachim Zettler, Managing Director van Airbus APWorks.

Lees hier een uitgebreid artikel over de MetalFAB1 van Additive Industries.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven