AIMT bundelt warmtebehandeling en oppervlaktetechniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AIMT bundelt warmtebehandeling en oppervlaktetechniek

Aalberts Industries in Langbroek heeft besloten zijn activiteiten op het gebied van warmtebehandeling en oppervlaktetechnieken samen te voegen. Per 2006 betreden deze H&ST Heat and Surface Treatment in Eindhoven, Mamesta in Lomm en AHC Oppervlaktetechnieken met vestigingen in Eindhoven en Venlo samen de markt onder de naam ‘Aalberts Industries Material Technologies’, kortweg AIMT genaamd.

Al sinds de toetreding van de drie bedrijven bij de holding Aalberts Industries is er sprake van een intensieve samenwerking. Ondertussen opereren de partners nog juridisch zelfstandig, maar wel met een gezamenlijke bedrijfsleiding. De tot nu toe succesvol verlopen samenwerking van de warmte- en oppervlaktebehandelingsbedrijven wordt nu offensief in de markt geïntroduceerd. AIMT met een nieuw modern logo, zal snel vertrouwd zijn binnen haar klantenkring. De nieuwe technologiegroep AIMT zal niet tot Nederland beperkt blijven. In totaal zal de groep 54 vestigingen omvatten onder meer in Duitsland, Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Portugal. Met ongeveer 2300 medewerkers is AIMT binnen Europa marktleider materiaalveredeling en tevens leider in de technologie op dit gebied.

Het voordeel voor klanten ligt vooral in de complete service die nu uit één hand wordt aangeboden. Vaak ondergaan machineonderdelen een warmtebehandeling (harden, veredelen, gloeien, nitreren etc.) alvorens deze worden voorzien van een oppervlaktebeschermende laag. Binnen AIMT zal de klant in een dergelijk geval één contactpersoon hebben, die voor de klant de complete materiaalbehandeling van het machineonderdeel geheel voor zijn rekening neemt. Van geheel AIMT kan de knowhow voor innovatieve, klantspecifieke, complete oplossingen ingezet worden. Nu al voeren de AIMT -bedrijven een vrijwel volledige aanbod aan processen en behandelingen op het gebied van materiaalveredeling aan. Men heeft ervaring op alle technische gebieden, voor zowel behandeling van één stuk als van seriewerk. In de toekomst worden verdere ideeën, combinaties en modificaties van bestaande behandelingen tot nieuwe behandelingsmogelijkheden in het voordeel van de klant gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven