Agrarische drone op maakindustrie vakbeurs Techconn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Agrarische drone op maakindustrie vakbeurs Techconn

Techconn stand impressie

Op donderdag 16 juni vindt in het Hazemeijercomplex in Hengelo Techconn plaats. Deze vakbeurs voor de maakindustrie in Nederland en Duitsland biedt innovatieve ondernemers en opdrachtgevers uit de maakindustrie de gelegenheid elkaar te ontmoeten en ideeën, concepten, kennis en mogelijkheden uit te wisselen. De start-up company Drone4Agro, onderdeel van de Osse-group (Osse Equipment Manufacturing Group) zal tijdens de Techconn een drone voor de agrarische markt presenteren.

Drone4Agro is volop bezig krachtige werkdrones marktklaar te maken voor in eerste aanleg de Europese en Amerikaanse markten. De ontwikkeling van de drones gaat in nauwe samenwerking met o.a. de universiteiten van Twente en Wageningen, met diverse overheden (bijvoorbeeld over aangepaste vliegvergunningen) en eerdaags ook met een geschikte leverancier van teelt-begeleidende software.

Drone voor duurzame en goedkope hulp

In eerste aanleg is de drone ontwikkeld voor de agrarische markt, met name het bespuiten van gewassen op het veld. GPS gestuurd en daarmee heel nauwkeurig tot precies aan de randen van het veld en zonder sporen in de akker achter te laten en daarmee de grond te verdichten. Denk aan een vlieghoogte van ca 50 cm. boven het gewas.  In de praktijk zullen banden sporen in het land  ontbreken waardoor er 5 tot 20% meer groeiruimte blijft voor de gewassen. De drone kan 100 of 150 kg in een keer meenemen. En lang genoeg in de lucht blijven om die hoeveelheid op een verantwoorde manier te verdelen. De drone wordt aangedreven door elektromotoren. Gewerkt en gezocht wordt nog aan het maximaliseren van de mogelijke vliegtijd. Dat is afhankelijk van de nieuwste energieopslagtechniek. Naast de mogelijkheden in de agrarische wereld zijn tal van andere toepassingen relevant. De drone kan een persoon moeiteloos en heel nauwkeurig boven of op moeilijk bereikbare plaatsen brengen. Dus voor onderzoek, zoekacties, hulpdiensten als brandweer EHBO etc. komen er nieuwe grensverleggende mogelijkheden. Uiteraard kunnen door de nauwkeurige besturingsmogelijkheid op afstand ook flinke pakketten of materialen  heel efficiënt worden bezorgt op uiteenlopende locaties.

TechConn

De Standhouders op de TechConn zijn behalve bedrijven uit de maakindustrie ook ontwerpers, ontwikkelaars, productiedeskundigen en materiaalexperts. Maar ook specialisten van onderwijsinstellingen en kennisinstituten zijn aanwezig, evenals mensen met kennis van nichemarkten. Innovatie en creativiteit zijn de begrippen waarin de standhouders zichzelf en elkaar  herkennen. Bezoekers zijn voornamelijk beslissers uit de maakindustrie. Zoals op elke vakbeurs is er volop de gelegenheid voor bezoekers en standhouders om elkaar te ontmoeten. Maar Techconn biedt meer. Een viertal verschillende workshops wordt verspreid over de dag drie maal aangeboden. In korte informatieve bijeenkomsten worden Smart Manufacturing, van Maakindustrie  naar Waardeindustrie, Quick Response Manufacturing en productdesign vanuit interessante nieuwe gezichtspunten aan de orde gesteld. Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie houdt een referaat over Smart industrie en om 17.45 uur wordt de dag afgesloten met een walking diner exclusief voor standhouders.

Breed gedragen

Techconn is een initiatief van INNON. Deze onderneming is recent opgericht door Petra Deterink en Raymond Belderink, twee ondernemers met een respectabele staat van dienst in de maakindustrie. Techconn wordt actief ondersteund door onder meer de Koninklijke Metaalunie, de Verenigde Maakindustrie Oost, FME, Kennispark Twente, Techniekpact Twente, Techwise Twente, Ondernemersloket Enschede, gemeente Hengelo en gemeente Haaksbergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven