Ga naar hoofdinhoud

AgieCharmilles vonkt en freest

Agie Charmilles zal tijdens de komende Techni-Show 2012 in Utrecht de nieuwe draadvonkmachine Cut 20P (foto hiernaast) en het nieuwe vijf-assige bewerkingscentrum Mikron HP 450U presenteren. Voor hogesnelheids-bewerkingscentra van de Mikron HSM-serie heeft AgieCharmilles het gereedschapmeetsysteem ITM ontwikkeld.

Met de Cut-20P presenteert GF AgieCharmilles tijdens de Techni-Show 2012 een draadvonkmachine met een goede prijsprestatieverhouding. Kenmerkend voor de Cut-20P zijn de gebruiksvriendelijke grafische besturing, hoge vonkcapaciteit en lage operationele kosten. Wat betreft prestaties zijn vooral de hoge snijsnelheden tot 330 mm/min, bij draaddiameters van 0,15 mm tot 0,3 mm opvallend. Automatische draaddoorvoer is bovendien standaard.

 

ITM AgieCharmilles Techni-Show

ITM is een digitaal optisch gereedschap meetsysteem dat optimale proceszekerheid en maximale nauwkeurigheid in micrometerbereik bij 24/7 productie omstandigheden biedt. ITM is genomineerd voor de Techi-Show 2012 Innovatie Award (foto’s: AgieCharmilles)

 

Vijfassig

De Mikron HP 450U is een bewerkingscentrum voor vijfassige simultane boor- en freesbewerkingen. De HP 450U is uitgevoerd met een nieuwe zwenkkanteltafel met een groot bereik van -120º tot +45º met een machinebasis van polymeerbeton. De machine is ontwikkeld om een groot specturm materiaalsoorten te kunnen bewerken. Daarvoor is de HP 450U leverbaar in twee spindelvarianten, van 12.000 toeren en 20.000 toeren met een hoog koppel in de lagere toerentallen. De spindel van 20.000 toeren is uitgevoerd met een hybride keramisch spindellager om voor frezen met grote gereedschapdiameters hogesnelheidsbewerkingen mogelijk te maken.

 

GF AgieCharmilles stand Techni-Show 2012

In ons land heeft GF AgieCharmilles een vestiging in Lomm. De foto toont de stand tijdens de Techni-Show 2012 in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven