AgieCharmilles meet positie voor het vonken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AgieCharmilles meet positie voor het vonken

GF AgieCharmilles liet tijdens de EMO Hannover zien dat een geïntegreerd visionsysteem nuttige diensten kan bewijzen bij het draadvonken. Een camera met een vergrotingsfactor van 50 wordt gebruikt om de vonkdraad optimaal te positioneren ten opzichte van het werkstuk. Het resultaat: in één opspanning meteen een werkstuk dat binnen de normen valt.

GF AgieCharmilles toonde het visionsysteem als een integraal onderdeel van de draadvonker Cut 1000. Gevonkt werden pincetjes uit cilindrische staafjes met een diameter van 0,5 mm. Met het optische meetsysteem met een meetnauwkeurigheid van 0,05 micrometer,  lukt het om de vonkdraad met een nauwkeurigheid van 1 micrometer tot 2 micrometer te positioneren ten opzichte van het werkstuk.

 

Vision width =

Links op de foto het visionsysteem als een geïntegreerd machinecomponent van de draadvonker Cut 1000 (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Werkstukken width =

Links op de foto in een tienvoudige opspanning de cilindrische staafjes met een diameter van 0,5 mm waar een vorm in gedraadvonkt moet worden

 

Meetresultaten width =

Het meetresultaat op het scherm van de besturing van de Cut 1000. Over de lengte wordt in het cilindertje van 0,5 mm een zaagtandvorm gedraadvonkt. Op deze manier ontstaat een pincet voor medische toepassingen. In ons land heeft AgieCharmilles een vestiging in Lomm

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven