Ga naar hoofdinhoud

AgieCharmilles meet draaiend gereedschap

ITM (Intelligent Tool Measuring) is een nieuw optisch meetsysteem voor verspanende gereedschappen dat GF AgieCharmilles onlangs in Schorndorf (D) gedemonstreerd heeft. Met behulp van een CCD-camera wordt op volle rotatiesnelheid de vorm en de lengte van het gereedschap geanalyseerd.

Bijzonder aan het meetsysteem Intelligent Tool Measuring (ITM) van GF AgieCharmilles is dat de meetresultaten digitaal geoptimaliseerd worden. De storende invloeden zoals spanen, druppels emulsie of andere verontreinigingen worden gecorrigeerd. Dit kan omdat de CCD-camera van het ITM-systeem veel opnamen van het gereedschap maakt. De beide Engelstalige PDF’s bij dit bericht geven meer informatie over ITM.

ITM Intelligent Tool Measuring GF AgieCharmilles

In Schorndorf demonstreerde GF AgieCharmilles Intelligent Tool Measuring (ITM) op een hogesneldheidsmachine van het type HSM 400U LP. Het meetstation zit tussen de gereedschapwisselaar en het eigenlijke bewerkingsstation (foto’s: GF AgieCharmilles)

 

Snel en nauwkeurig

GF AgieCharmilles claimt dat Intelligent Tool Measuring in vergelijking met andere meetsystemen zoals tasters en lasersystemen sneller én nauwkeuriger is. Om te kunnen functioneren heeft ITM gegevens nodig van het te meten gereedschap zoals vorm en de radius. In de basisversie kan ITM gereedschappen meten van 0,2 mm tot 12 mm. De communicatie van ITM met de CNC-besturing en het meetgereedschap geschiedt met NC-cycli. In ons land heeft GF AgieCharmilles een vestiging in Lomm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven