Agentschap Baden-Württemberg tijdens ESEF 2006 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Agentschap Baden-Württemberg tijdens ESEF 2006

Tijdens de ESEF begeleidt Steunpunt Duitsland van de Koninklijke Metaalunie ondernemers die een vestiging in Baden-Württemberg willen openen. Dit gebeurt in nauw overleg met de economische ontwikkelingsmaatschappij Baden-Württemberg International (bw-i). Ondernemers kunnen een persoonlijke afspraak reserveren met Heike Passauer van bw-i. Veel Nederlandse ondernemingen onderschatten de voordelen van een eigen vestiging in Duitsland zoals het gemakkelijk bereiken van klanten, geen afhankelijkheid van agenten, deel uitmaken van regionale netwerken en snelle bereikbaarheid van andere (Oost-) Europese markten.

De Duitse machinebouw zoekt naar partners, eventueel met contacten in Oost-Europa, die hen helpen de (productie)processen te optimaliseren. Nederlandse toeleveranciers staan erom bekend dat zij dit goed kunnen. Verder steeg de orderportefeuille van de Duitse machinebouwindustrie in december 2005 met 28 procent ten opzichte van november 2005; deze stijging bevestigt de trend sinds oktober 2005. Juist nu is dus een goed moment om de Duitse markt te betreden.  

Volgens de Zukunftatlas 2006 van het gerenommeerde Duitse organisatieadviesbureau Prognos zijn de meest succesvolle clusters in Baden-Württemberg te vinden. In de regio zitten vooral machinebouwers. Rondom Stuttgart bevindt zich eenderde van de hele machinebouw in Duitsland. Zie voor de toekomstkaarten:  

Ondernemers die een afspraak willen met bw-i of het Steunpunt Duitsland, kunnen contact opnemen met Anett Walther, telefonisch (070) 322 90 06, per fax (070) 364 21 96.

De Metaalunie wil ondernemers helpen in te springen op kansen in andere landen. Daarom heeft de organisatie voor het mkb in de metaal een uitgebreid netwerk van Steunpunten ingericht. Leden kunnen inmiddels in negen landen kosteloos advies inwinnen bij Nederlands sprekende adviseurs. De komende jaren zal het Steunpuntennetwerk verder worden uitgebreid.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven