Agathon presenteert pakket voor Smart Connectivity • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Agathon presenteert pakket voor Smart Connectivity

Preventief onderhoud is een belangrijk voordeel van Smart Connectivity (foto: Agathon)

Een machine kan een enorme hoeveelheid informatie verschaffen. Maar wie weet hoe hij met deze informatie zijn productie kan opvoeren? Met Smart Connectivity biedt het Zwitserse Agathon een uitgebreid Industrie 4.0 pakket.

In de ogen van de Zwitsers is Industrie 4.0 een bundeling van samenkomende technologieën die naar een gemeenschappelijk doel leiden: een hogere productiviteit op de werkvloer. Dat omvat een maximaal gebruik van zowel afzonderlijke machines als het gehele machinepark. Intelligente netwerken spelen hierin een speciale rol,. Om deze reden heeft het bedrijf zijn activiteiten en oplossingen gebundeld onder de titel ‘Smart Connectivity’.

Open interfaces

Data kan afkomstig zijn uit de meest uiteenlopende gebieden van de besturingsarchitectuur. Dat begint met eenvoudige maar belangrijke informatie, bijvoorbeeld of alle deuren gesloten zijn of dat componenten goed functioneren. Ook kan informatie worden verzameld voor het bepalen van de productiviteit en voor de statistische evaluatie van fluctuaties over een gegeven periode. Ook wordt productie-informatie beschikbaar gemaakt: welke taak volgt of welke programma’s en gereedschappen gereed staan. De gebruiker heeft  instrumenten nodig om de data op effectieve wijze te analyseren. Samen met partner BFA Solutions biedt Agathon als optie een Manufacturing Execution System (MES) aan. Dit pakket, PiSolutions genaamd, is schaalbaar en compatibel met alle gangbare ERP-systemen.

Voor klein en groot

Als de klant beschikt over een overzichtelijk machinepark biedt Agathon een oplossing aan die alleen essentiële data uitleest en analyseert, dat wil zeggen data die direct nuttig zijn voor de gebruiker. Maar hij wil misschien ook investeren in software voor data-evaluatie, rapportage en Overall Equipment Effectiveness en op basis hiervan zijn proces continu verbeteren. Voor bedrijven met een groot en heterogeen machinepark kan een kleine toename van de productie al leiden tot een aanzienlijke toename in de productiviteit van het totale machinepark. In zulke gevallen biedt de interface diepte-informatie, zodat de klant uitgebreide statistische analyses kan uitvoeren.

Teleservice

Een ander aspect van Smart Connectivity is preventief onderhoud en teleservice. Gepland onderhoud aan een machine is meestal sneller en goedkoper dan ongepland onderhoud. Bij de meeste aanvragen voor teleservice kan het probleem snel worden vastgesteld, zodat de klant zelf onder begeleiding van de servicetechnicus de vereiste acties kan ondernemen. In andere gevallen zal het probleem worden opgelost door een korte geplande serviceafspraak. In beide gevallen kan de gebruiker zijn productiviteit verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven