AFT rvs investeert in Kuhlmeyer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AFT rvs investeert in Kuhlmeyer

AFT rvs investeerde op de TechniShow 2016 in een langbandschuurmachine van Kuhlmeyer. Van links naar rechts: Michel van Heeswijk (directeur HEVAMI), Wolter Hendriks (projectleider AFT) en Andries Flisijn (directeur AFT) (foto: Hevami)

AFT rvs uit Heeg heeft onlangs op de TechniShow een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer aangekocht. AFT rvs, gespecialiseerd in de productie van roestvast stalen producten voor de jacht- en scheepsbouw, zag in de compacte langbandschuurmachine een goede aanvulling op het reeds bestaande machinepark.

De flexibiliteit van de machine en de eenvoudige werkwijze spraken hierbij aan. De recent geïntroduceerde compacte langbandschuurmachine is voorzien van de voor Kuhlmeyer kenmerkende driehoekige bandvoering waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft. Tevens kunnen door deze bouwwijze de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich goed laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans. Daarnaast heeft AFT ook de optionele ontbraamtool aangekocht zodat men in staat is om eenvoudig plaatdelen te voorzien van een kantenafronding. Kuhlmeyer wordt in Nederland op de markt gebracht door Hevami oppervlaktetechniek uit Veghel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven