Nieuws

Afkantpers van toekomst bij SafanDarley

Het studiemodel dat SafanDarley tijdens de EuroBlech 2014 zal exposeren (foto's: SafanDarley)

 SafanDarley presenteert tijdens de EuroBlech 2014 in hal 14 in Hannover (D) een studiemodel van de afkantpers voor de toekomst. Deze concept E-Brake  heeft een vernieuwde aandrijving. De servo-elektronische aandrijving op basis van het ‘dual drive’-katrolprincipe is verder doorontwikkeld. Ook heeft deze afkantpers een C-frame, een dunnere persbalk met een betere drukverdeling en hogere belasting per meter.

 

De prestatiecurve is door de hogere snelheden wezenlijk verhoogd, waarbij tegelijkertijd het energieverbruik en geluidsniveau zijn afgenomen. Het studiemodel heeft  een volledig elektrisch instelbaar bedieningsconsole met twee beeldschermen. Met behulp van elektromotoren is de is de positie van de beeldschermen instelbaar naar de meest ergonomische houding voor de operator.

 

Op de beurs presenteert SafanDarley een H-Brake 175.32/27 met E-control EC20 en hoekmeetsysteem E-Bend L
Op de beurs presenteert SafanDarley een H-Brake 175.32/27 met E-control EC20 en hoekmeetsysteem E-Bend L

Met de E-Bend laser die SafanDarley demonstreert tijdens de beurs is het mogelijk om tijdens het buigen van producten de producthoek continu te meten. Hierdoor worden de afwijkingen ten gevolge van materiaal- en plaatdikteverschillen, walsrichting en  dergelijke automatisch gecorrigeerd.

 

De nieuwste SafanDarley E-Control besturingen zijn ontwikkeld om het productieproces te versnellen en het bedienen van de machine zo eenvoudig mogelijk te houden. De zelflerende database is inzichtelijk gemaakt. Bovendien is het mogelijk om de E-Control besturing uit te rusten met een dubbel beeldscherm waarop aanvullende informatie weergegeven kan worden.

 

Met de E-Bend laser is het mogelijk om tijdens het buigen van producten de producthoek  continu te meten
Met de E-Bend laser is het mogelijk om tijdens het buigen van producten de producthoek continu te meten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven