Aebi Schmidt is ‘smart manufacturer’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Aebi Schmidt is ‘smart manufacturer’

Aebi Schmidt Nederland, fabrikant van strooi- en veegmachines, is winnaar geworden van de Smart Manufacturing Award 2018. De jury noemt het MKB-metaalbedrijf uit Holten ‘een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector’. Het levert een mix van hardware, software en diensten en biedt niet alleen machines maar ook het optimaliseren van klantactiviteiten in gladheidbestrijding. Zo staat het juiste gebruik van de strooimachine centraal en niet het bezit ervan.

Het metaalbedrijf heeft zich volgens de jury onderscheiden omdat het onder meer gebruiksdata online verzamelt waardoor predictive maintenance onderdeel van het pakket is geworden. Ook is een after sales dienstenpakket ontwikkeld.

Aebi Schmidt bouwt ‘configure to order’ strooi- en veegmachines voor snelwegen, straten en pleinen. Het bedrijf kent een cyclische jaarpatroon in verkoop en in bezetting. Door de aanvullende diensten gaat het niet meer uitsluitend om het verkopen van een machine, maar om het hele jaar door ontzorgen van de afnemers.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich met een actueel thema positief onderscheidt. Dit jaar was het thema ‘Smart Manufacturing’, oftewel slim produceren.

Uit negen districtswinnaars

In december zijn negen districtswinnaars uitgekozen. Het ging om Aebi Schmidt Nederland in Holten (Oost), Blok’s Draadvorm in ’s-Gravenhage (Zuid-Holland), Joz in Westwoud (Noordwest), RMA-Techniek in ’s-Heer Arendskerke (Zeeland), Stienen Bedrijfselektronika in Nederweert (Limburg), Thalens PPS in Drouwenermond (Noord), Vekon Besturingstechniek in Made (West-Brabant), VSMI in Varsseveld (Gelre) en Wagenbouw Hapert in Hapert (Zuidoost).

Uit die negen zijn tijdens de Avond van de Maakindustrie eerst drie genomineerde bedrijven gekozen waarna vervolgens de winnaar van de Award is uitgeroepen. De andere 2 genomineerden waren Thalens PPS en Wagenbouw Hapert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven