Additive Manufacturing Circle tijdens EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additive Manufacturing Circle tijdens EMO

Industrieel 3D-printen als optie is niet langer meer weg te denken in de metaalbewerking. Tijdens vakbeurs EMO presenteren dienstverleners, fabrikanten van (bewerkings)machines en softwareleveranciers hun AM-noviteiten in een eigen Additive Manufacturing Circle.

In hal 9 laten zij op 300 m2 een uitgebreid overzicht zien van de nieuwste ontwikkelingen op dit vlak, meldt de EMO-organisatie. Doel is om productieplanners en investeerders enthousiast te maken voor AM en bezoekers de mogelijkheden die 3D-printen op dit moment biedt, te demonstreren. Ook is er ruimte voor netwerken en kennisuitwisseling op dit vlak.

Voordelen tegenover investeringen

Additieve productie als optie staat aan de vooravond om in massaproductie ingepast te worden, stelt de EMO-organisatie. Maar de noodzakelijke investeringen in apparatuur en systemen staan een grootschalige doorbraak in de sector nog in de weg. Zeker ook omdat bedrijven de invloed en de voordelen van het proces nog niet goed kunnen inschatten, aldus de vakbeurs. Ook de snelheid van AM wordt nog vaak als beperkende factor gezien.

Toch zijn er volgens de EMO al diverse overtuigende voorbeelden, in de automobiel- en lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook in de medische technologie. En de komende jaren zullen er meer seriematige additieve productieprocessen komen. Om de mogelijkheden van AM verder te benutten, moet wel op zoek gegaan worden naar nieuwe producteigenschappen en toepassingen die de hogere kosten van de additieve productie rechtvaardigen, aldus de EMO.

Volledige spectrum

In de AM Circle leren bezoekers volledig nieuwe manieren van denken en strategieën voor produceren kennen. Er wordt een overzicht geboden van het volledige spectrum aan werkstukken die met AM vervaardigd zijn. Het gaat daarbij niet om individuele oplossingen maar om een overzicht van wat de markt te bieden heeft.

Exposanten en deskundigen uit Duitsland, de Verenigde Staten, Zwitserland en Zweden laten producten en diensten zien die alle een stapje verder gaan richting massaproductie in metaalbewerking. Samen met korte presentaties en discussies bieden ze stof tot nadenken.

“We zijn zeer blij met de oprichting van de Additive Manufacturing Circle” , stelt Tobias Roehrich, managing director van Gefertec GmbH en een van de exposanten. “Uit het oogpunt van onze nieuwe standaard 3DMP is de EMO Hannover de ideale plek voor professionele discussie.”

Discussies

Presentaties en discussies vinden plaats in een kleine setting, juist om interactie tussen sprekers en publiek te krijgen. Er worden elke dag 4 lezingen gehouden, gevolgd door een discussie met deskundigen.

Konradin Verlag, mediapartner van de VDW en organisator van de stands, verzorgt een reader van de presentaties en standhouders die gratis beschikbaar komt, bij de gemeenschappelijke stand van de AM Circle in hal 9, stand H20.

Cesimo houdt verder op 17 september in het Convention Center (kamer 3A) een internationale conferentie over AM, met de naam IcAM.

Meer info:

Flyer AM Circle met programma

Internationale AM-conferentie (IcAM) (van Cecimo)

Dossier EMO Hannover 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven