Nieuws

Additive Industries verhuist

Additive Industries is fabrikant van industriële metaalprinters, zoals de Metalfab1. (foto: Additive Industries)

Additive Industries gaat verhuizen naar een voormalige, 4000 m2 grote Philipsfabriek in Eindhoven. Hier komt het nieuwe hoofdkantoor, alsmede R&D, assemblage van de 3D-metaalprinters en een testfaciliteit. De producent van 3D-metaalprinters zit al in Eindhoven maar verdeeld over meerdere vestigingen. De assemblage vindt nu nog plaats bij NTS Group.

De nieuwe locatie is een volledig gerenoveerd, voormalig Philips-pand uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw. Na renovatie is het volgens Additive Industries volledig duurzaam en voldoet het aan de hoogste eisen rond energiebesparing en arbo. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het pand opent naar verwachting na de zomer officieel.

Forse groei

De printerproducent maakt een forse groei door. K3D uit Terborg, dat voortkomt uit de Kaak Group, gaat in iedere vestiging 3D-metaalprinters van Additive Industries plaatsen.

Additive Industries plant verder vestigingen in Californië en Singapore. Op beide locaties plaatst het bedrijf een 3D-metaalprinter waarop bedrijven praktijkproeven kunnen uitvoeren. Ook is het bedrijf bezig met het opzetten van een internationaal verkoopnetwerk. Tot nog toe heeft Additive Industries zo’n vijftien machines verkocht ter waarde van circa 1,8 miljoen euro per stuk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven