Additive Industries onthult industriële 3D-printer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additive Industries onthult industriële 3D-printer

De MetalFAB1 die Additive Industries uit Eindhoven op de Rapid 2015 heeft onthult, is een 3D-printer voor industrieel gebruik (foto: Additive Industries)

Op de eerste dag van Rapid 2015 heeft Additive Industries de marktintroductie aangekondigd en de naam onthuld van haar nieuwe industriële additive manufacturing systeem: MetalFAB1. Dit compleet geïntegreerde systeem belichaamt de ambitie van Additive Industries om 3D-metaalprinten van bestaande lab- en prototyping toepassingen te brengen naar gebruik voor reguliere serieproductie op de fabrieksvloer: de fab. ‘Ons systeem zal een substantiële verbetering opleveren van reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit als gevolg van ons streven om een 3D-printproces te ontwikkelen dat voldoet aan hoge industriële eisen’, aldus Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

De hoge reproduceerbaarheid van MetalFAB1 vindt zijn oorsprong in principes uit de semiconductor industrie. Stabiliteit wordt bereikt door de combinatie van een robuust machineontwerp en een continue kalibratie strategie. Aangezien Additive Industries gelooft in een geïntegreerd procesverloop voor industriële additive manufacturing, zijn meerdere processtappen voor de eerste keer samengevoegd in één machine. Een geautomatiseerde robot verbindt alle processtappen, reduceert het aantal handmatige acties, verbetert de consistentie en kwaliteit van de producten en verhoogt daarbij de veiligheid van de operator. Een modulaire architectuur creëert een hoge flexibiliteit en biedt klanten de mogelijkheid om te beginnen met een basis machineconfiguratie om deze later uit te breiden met andere processtappen. Hierdoor kan de productiviteit van het systeem in een later stadium verder uitgebreid worden. Bovendien kunnen modules worden toegevoegd om meerdere materialen in een machine te gebruiken zonder het poedersysteem te hoeven schoonmaken en het risico van vervuiling te lopen. ‘We liggen op schema om het systeem in het vierde kwartaal van dit jaar te introduceren’, voegt Mark Vaes toe, Technologie Manager van Additive Industries en verantwoordelijk voor het MetalFAB1 project.

In een korte introductiefilm onthult Additive Industries de eerste beelden van haar volledig geïntegreerde 3D-metaalprinter.

https://www.youtube.com/watch?v=Pu-NzOr2SzI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven