Additive Industries draagt metaalprinter over aan Fontys • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Additive Industries draagt metaalprinter over aan Fontys

Ricardo Abdoel, Sjef van Gastel, Ella Hueting, Daan Kersten en Kees Adriaanse bij de eerste 3D-metaalprinter voor hoger techniekonderwijs (foto: Fontys)

Additive Industries heeft een van de 3D-metaalprinters die zij eerder gebruikte voor research en development werkzaamheden overgedragen aan het Fontys Centre of Expertise High Tech Systems en Materialen van Fontys Hogeschool.

Na installatie in het Objexlab zal de machine in gebruik worden genomen voor het opleiden van ingenieurs die gebruik gaan maken van de nieuwe mogelijkheden die additive manufacturing biedt. Zo kunnen zij leren om complex gevormde metalen producten te ontwerpen en fabriceren die niet met andere technieken te maken zijn, zoals bijvoorbeeld onderdelen met geïntegreerde gekromde koelkanalen voor hightech machines. Fontys is hiermee de eerste hoger onderwijsinstelling in Nederland die de beschikking krijgt over deze 3D-metaalprint technologie.

‘Mooie bijdrage’

Mevrouw Ella Hueting, directeur van Fontys Hogeschool Engineering & Automotive: ‘3D metaalprinten is een belangrijke nieuwe productietechnologie van de toekomst waar wij onze studenten graag kennis mee laten maken’. Ricardo Abdoel, manager van het Objexlab en Kees Adriaanse, programmaleider van het Centre of Expertise HTSM beamen dit: ‘deze machine vormt een prachtige aanvulling op de andere 3D-print en 3D-scanning technologieën die al in Objexlab aanwezig zijn.’ Voor Additive Industries is het verhuren van het voormalige R&D tool een logische stap. ‘Wij lanceren eind dit jaar ons eerste eigen 3D-metaalprintsysteem en hebben grote behoefte aan praktisch opgeleide ingenieurs die de 3D-metaalprinttechnologie kennen en begrijpen. De samenwerking met Fontys levert hieraan een mooie bijdrage’, aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries.

Op LinkedIn hebben we een discussie gestart over het belang van 3D-printen. Moeten niet alle technische opleidingsinstituten een professionele 3D-printer ter beschikking hebben voor het opleiden van technici? Discussieer met ons mee op LinkedIn.

Fontys en Additive Industries hebben een gezamenlijk belang bij het opleiden van een nieuwe generatie ingenieurs met een 3D-metaalprinter
Fontys en Additive Industries hebben een gezamenlijk belang bij het opleiden van een nieuwe generatie ingenieurs met een 3D-metaalprinter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven