Adapter Hurco voor 3D-printing op freesmachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Adapter Hurco voor 3D-printing op freesmachine

Een voorbeeld van 3D-printen van kunststof gezien op de EuroMold 2012 in Frankfurt (foto: Reinold Tomberg)

Hurco heeft eind vorige week bekend gemaakt dat er een USA-patent is gedeponeerd voor de toepassing van 3D-printing op CNC-machines. Hurco laat weten dat er een adapter ontwikkeld is, die een CNC-freesbank kan laten functioneren als een 3D-printer.

Uit het toelichtende persbericht van Hurco blijkt dat het gaat om 3D-printen van kunststof. Lees hier het orginele persbericht van Hurco:

HURCO FILES CNC

Het is momenteel zichtbaar dat machinebouwers actief bezig zijn met het combineren van opgroeitechnieken (meestal aangeduid als 3D-printing of additive manufacturing) in combinatie met verspanende technieken.  Matsuura bijvoorbeeld trok een aantal jaren geleden tijdens de EuroMold 2011 veel belangstelling met de nieuwe Lumex Avance-25: lasersinteren gecombineerd met hogesnelheidsfrezen. Ook Hermle heeft een combimachine ontwikkeld. Bij deze twee machines ging het in eerste instantie om contourvolgende koelkanalen in metalen inserts. Hurco lijkt gekozen te hebben om een bewerkingscentrum in te zetten voor 3D-printen van kunststof 

6 reacties op “Adapter Hurco voor 3D-printing op freesmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven