Nieuws

Acura 85 primeur op Hedelius Hausausstellung

De nieuwe Acura 85 (foto's: Hedelius).

Hedelius komt met de nieuwe Acura 85. De introductie van deze compacte machine is in de fabriek in het Duitse Meppen tijdens de Hedelius Hausausstellung. Het bedrijf toont op de huisshow verder onder meer de Tiltenta 9-2600 en de Forte 65 Single 1320 met gereedschapswisselaar.

De Acura 85 (bereik (XxYxZ) 900x850x700 mm), is voor compact, snel, flexibel en toch precies bewerken. De draaizwenktafel is van beide kanten te beladen. Een 80-voudig gereedschapsmagazijn is vanaf de voorzijde bereikbaar, zonder dat de bewerking daarvoor hoeft te worden onderbroken. En met een extra standby-magazijn is het aantal gereedschappen nog verder uit te breiden met 190. Een naar voren verplaatst opspanoppervlak zorgt voor een betere toegankelijkheid. De machine is compact, zodat deze makkelijk in de productie te integreren is. Als optie is ook 5-assig simultaan frezen mogelijk.

Forte 65 Single 1320

Forte 65 Single 1320.

De Forte 65 Single 1320 heeft de Acura-technologie (waarbij hydrauliek, pneumatiek, centrale smering, koelaggregaten en schakelkast geïntegreerd zijn in de machineomkasting), maar is een 3-assig bewerkingscentrum. Ondanks de compacte buitenmaten kan deze machine 2 ton zware werkstukken tot 1320x650x600 mm bewerken. In Meppen staat de Forte 65 Single 1320 met grote gereedschapswisselaar. Vorig jaar was de machine al te zien geweest op de jubileumhuisshow, maar sinds de  AMB, vorige maand in Stuttgart, is deze nu klaar voor de verkoop.

Tiltenta 9-2600

Tiltenta 9-2600.

De Tiltenta 9-2600 is de nieuwste in de zwenkkopfamilie. De krachtige T9 -serie is voor diverse verspaningstaken in te zetten, bijvoorbeeld in de machinebouw, gereedschap- en matrijzenbouw en in de luchtvaartindustrie. Het grote werkgebied van de T9-2600 met bereik (XxYxZ) tot 4600x900x900 mm en de zwenkbare hoofdspil maken verticale bewerkingen van lange werkstukken tot 5000 kg mogelijk. Het bewerkingscentrum met geïntegreerde NC-draaitafel is ook goed inzetbaar bij het nauwkeurig 5-assig bewerken van ‘kubieke’ delen tot 1800 kg.

Hedelius Huisshow

Er zullen tijdens de huisshow in totaal 10 Hedelius-bewerkingscentra en diverse bewerkingsprocessen live draaien. Daarnaast presenteren verschillende bedrijven op stands hun producten en diensten, variërend van CAM-systemen, gereedschappen, gereedschapshouders, klemsystemen tot aan meettechnologie.

Ook zijn er diverse lezingen. Zo zal Schunk onder meer vertellen over ‘de onderschatte magneetklemtechnologie’. Verder zijn er bijdragen van Vero Software, Siemens, SolidCAM, AutoDesk, Erowa en Kohn. Bovendien organiseert Hedelius rondleidingen door de fabriek.

De Hedelius Hausausstellung is op 8 en 9 november in de fabriek in het Duitse Meppen. Hedelius wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Promas.

Informatie en aanmelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven