Achteraanslag LVD wisselt afkantgereedschap • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Achteraanslag LVD wisselt afkantgereedschap

Tijdens het wisselen van de stempels en matrijzen klappen de achteraanslagen omhoog in verticale positie om ruimte te bieden voor de grippers (foto’s: Marian Oosterink)

Met de komst van een Toolcell 135/30 kantpers van LVD is de omstelling naar een volgend product bij Metaalcenter Driessen in Weert nu volledig geautomatiseerd. De omsteltijd is daarmee gereduceerd tot pakweg 10 à 20 procent ten opzichte van de oude situatie. Bijzonderheid is dat de beide achteraanslagen fungeren als gereedschapwisselaars.

“De markt vraagt steeds complexere producten in steeds kleinere series”, aldus bedrijfsleider Patrick Titulaer. Het is een trend die ook bij Metaalcenter Driessen niet ongemerkt voorbij gaat en het betekent dat er steeds meer en steeds vaker moet worden omgebouwd. De kunst is dan om het machinepark zodanig flexibel in te richten dat met dit ombouwen zo min mogelijk productietijd verloren gaat. Bij het ponsen en het (buis)lasersnijden was dat bij Driessen allemaal al gelukt, met de aanschaf van de eerste Toolcell 135/30 kantpers van LVD is dat nu ook bij het kanten het geval. De Toolcell 135/30 heeft een werklengte van 3060 mm en een persdruk van 135 ton. LVD levert daarnaast ook nog de varianten 220/30 en 220/40.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven