Accell breidt uit in Noord-Amerika • Metaal Magazine
Nieuws

Accell breidt uit in Noord-Amerika

Fietsenproducent Accell Group, bekend van merken als Batavus, Sparta en Koga-Miyata, gaat zich verder op de Noord-Amerikaanse markt begeven. Het bedrijf uit Heerenveen heeft woensdag gemeld de onderhandelingen over de overname van het in Seattle gevestigde SBS, Seattle Bike Supply bijna succesvol te hebben afgerond. De hoogte van het overnamebedrag is niet bekend gemaakt. Wel meldde Accell de acquisitie uit eigen middelen te financieren.

SBS heeft een omzet van 36 miljoen dollar en telt circa negentig medewerkers. Het bedrijf is vooral actief op het gebied van sportfietsen en fietsaccessoires ,,in het midden en hogere segment van de markt”. Met Redline is het wereldmarktleider in crossfietsen, het zogeheten BMX segment. Het maken van sportfietsen is door SBS volledig ondergebracht bij Aziatische partners.

Noord-Amerika is de tweede afzetmarkt voor Accell, na Europa. Volgens de bestuursvoorzitter van Accell Group, René Taken, is het ook een groeimarkt. ,,In Noord-Amerika is een duidelijke trend zichtbaar richting gezonder leven en meer bewegen, waarbij de fiets een belangrijke plaats inneemt.”

Volgens Taken verwerft Accell ,,een bescheiden, maar zeker interessante positie” en komt in de top vijf in de markt voor fietsonderdelen en accessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven