Acanto tast absoluut • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Acanto tast absoluut

Heidenhain presenteerde onlangs de nieuwe absolute meettasters uit de serie Acanto. Deze meettasters onderscheiden zich met hun absolute positie-uitgave en zijn daarmee geschikt voor toepassingen in de ‘in-productie’ meettechniek, in meervoudige meetopstellingen en in geautomatiseerde testopstellingen.

De optische aftasting van de absolute verdeling in de meettaster maakt een hoge nauwkeurigheid en resolutie mogelijk gecombineerd met een goede lineariteit over de hele meetweg. Deze techniek komt in grote mate overeen met de al jaren bekende optische aftasting die wordt toegepast in de absolute impulsgevers. Tevens is het mogelijk OEM gegevens op te slaan in het geheugen van de tasters. Acanto meettasters zijn beschikbaar met een meetlengte van 12 mm en 30 mm en hebben een dichtheidsklasse IP64 voor toepassing in een productieomgeving.

 

Acanto meettaster Heidenhain

De innovatieve glijlagertechnologie van de meetpinole verzekert een slijtage- en wrijvingsarm bedrijf van de meettaster (foto: Heidenhain)

 

De van de andere Heidenhain meetsystemen bekende EnDat 2.2- interface biedt ook hier de mogelijkheid van een eenvoudige statusweergave en een diagnosemogelijkheid. Ook is in een snelle inbedrijfname voorzien en zijn er hoge data-overdrachtssnelheden mogelijk. Tijdens de inbedrijfname kunnen via de EnDat 2.2-interface apparaatgegevens uitgelezen worden, terwijl in bedrijf diagnosegegevens over de kwaliteit van de incrementele en absolute signalen opgevraagd kunnen worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven