Ga naar hoofdinhoud

ABB ontwikkelt compacte IRB 4600-robot

ABB heeft een nieuwe generatie robots ontwikkeld onder de naam IRB 4600. De nieuwe robots bieden uitgebreide toepassingsmogelijkheden en worden geleverd in vier uitvoeringen. De robots van de serie IRB 4600 maken compacte cellen mogelijk, waarbinnen een hoge productie wordt gecombineerd met een hoge kwaliteit.

De voornaamste toepassingsmogelijkheden van de robots zijn machinebewerkingen, zoals snijden, ontbramen, vlambooglassen en polijsten, assembleren, dispenseren en meten. Andere typerende toepassingen van de IRB 4600 zijn intern transport, pallettiseren en verpakken. Afhankelijk van het type varieert het bereik van de robots van 2,05 tot 2,51 m en zijn belastingen van 20 tot 60 kg mogelijk.

 

Negen assen

De nieuwe robots van ABB zijn uitgevoerd met zes assen plus drie externe. Standaard voldoen de robots aan Foundry Plus en aan beschermingsklasse IP 67. De IRB 4600 is voorzien van dubbel uitgevoerde circuits met controle, noodstops en veiligheidfuncties en zijn EMC/EMI-beveiligd en -afgeschermd.

 

Kortere cyclustijd

Kernmerkend is verder het compacte en geoptimaliseerde ontwerp dat heeft geleid tot een laag gewicht. Het resultaat is een cyclustijd die 25 % korter is dan de kortst gangbare tot dusver. De maximale versnelling en de maximumsnelheid zijn de hoogste in zijn klasse.

 

In de praktijk kunnen daarmee een grotere productiecapaciteit en een hogere productiviteit worden bereikt. Verder kan de positionering van de robot door de gebruiker vrij worden gekozen, waardoor steeds optimaal kan worden geprofiteerd van bereik, cyclustijd en hulpapparatuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven