Ga naar hoofdinhoud

ABB biedt klantgerichte oplossingen met 3D-printing

ABB biedt met 3D-printen oplossingen voor specifieke klantvragen, waarvoor geen generieke producten bestaan binnen de installatietechnische branche (foto:ABB)

ABB past 3D-printtechnologie toe voor commercieel gebruik in de productielocatie in Ede. Het bedrijf biedt hiermee oplossingen voor specifieke klantvragen, waarvoor geen generieke producten bestaan binnen de installatietechnische branche.

Met de overgang van massaproductie naar klantspecifieke oplossingen, biedt ABB zijn klanten nieuwe mogelijkheden en kan er beter ingespeeld worden op vragen vanuit de markt. Een voorbeeld hiervan zijn de industriële robots van ABB in het MX3D project, waarbij in Amsterdam een stalen in 3D-geprinte brug wordt gemaakt. Bij ABB wordt nu in het productieproces voor installatiedozen en –kasten gebruik gemaakt van nieuwe technologieën zoals 3D-printing, waarbij ABB maatwerk kan leveren in samenwerking met de klant. Jaap van den Bent zegt: “Klanten komen steeds meer met gerichte vragen en wensen met betrekking tot producten en oplossingen. ABB speelt hier steeds meer op in en nu kunnen er ook producten ontwikkeld en op maat geprint worden.”

Toegevoegde waarde

Geelen Beton in Wanssum had een uitdaging met de rechte tuiten van gietbouwdozen. Door met Geelen in gesprek te gaan, is op maat een losse schuine tuit ontwikkeld die op korte termijn geprint kon worden. Ook bij Van Dam in Rijssen is een nieuw product ontwikkeld. Van Dam wilde de centraaldoos C80-16/19 en C100-16/19 toepassen in tunnelgietbouw. Er bestond alleen geen goede manier om deze te bevestigen op een tunnelbekisting. Door een hulpstukje te ontwikkelen kon dit product alsnog toegepast worden. Ook hier kwam de 3D-printer aan te pas.

https://www.youtube.com/watch?v=26-f32cSHM4&feature=youtu.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven