ABB Ability Performance Optimization Service • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ABB Ability Performance Optimization Service

ABB Cold rolling. foto: ABB

ABB heeft haar nieuwe ABB Ability Performance Optimization Service voor koudwalserijen gelanceerd. Deze technologie biedt staal-, aluminium- en andere metaalproducenten de mogelijkheid nieuwe operationele prestatieniveaus te bereiken, waardoor hun processen en rentabiliteit een ‘boost’ krijgen. Deze digitale oplossing combineert realtime, deskundig inzicht op afstand met continue monitoring en geavanceerde gegevensanalyse.

De data-analytics-component maakt gebruik van processpecifieke algoritmes gebaseerd op een lange ervaring van metaaldomeinexpertise om hoogfrequente gegevens van walserijcontrolesystemen te verzamelen en trends, benchmarks en andere prestatiefactoren te ontdekken. De data-analytics component stuurt waarschuwingen naar operators wanneer de mogelijkheden om de prestaties te optimaliseren worden aangegeven.

Ondersteuning

Daarnaast zijn er ABB-experts beschikbaar om onsite of offsite ondersteuning te bieden en acties aan te bevelen om ervoor te zorgen dat de fabriek haar prestaties blijft afstemmen op de key performance indicators (KPI’s) voor productiviteit, kwaliteit en rendement. Door gebruik te maken van de collectieve sterke punten van metaalproducenten en ABB-experts wordt de toegang tot dashboards gedeeld, zodat alle partijen tot op individueel coil-niveau kunnen inzoomen.

Bovendien kunnen ABB-experts de klanten op regelmatige tijdstippen gedetailleerde rapporten leveren waarin verbeterpunten, vastgestelde trends of in historische gegevens gevonden probleemgebieden worden beschreven, zodat voortdurend verbeteringen kunnen worden aangebracht.

“De basis van deze oplossing is onze uitgebreide kennis van de knelpunten die door exploitanten van koudwalserijen worden ervaren”, zegt Andreas Vollmer, global technology manager van ABB Metals. “De tijdlijn en chronologische analysemogelijkheid identificeert bijvoorbeeld verslechtering, of andere trends, in één oogopslag. Dit benadrukt de hoofdoorzaak van problemen in realtime ten opzichte van alle KPI’s tot de laatste coil, en maakt ook secundaire analyse van KPI’s chronologisch voor elke coil mogelijk.”

Geavanceerd

“Dit is onze meest geavanceerde technologie voor prestatieoptimalisatie tot nu toe, met meer mogelijkheden om storingen automatisch op te sporen, te analyseren, te voorspellen en te voorkomen”, zegt Nilabja Ash, global product manager Metals Service van ABB Metals. “Het heeft meer mogelijkheden voor het verbeteren van het vermogen om trends en relaties tussen verschillende procesparameters op te sporen, kwaliteitsproblemen te overwinnen, ongeplande stilstand te verminderen en hogere niveaus van productiviteit, kwaliteit en opbrengst in koudwalserijen te bereiken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven