Ga naar hoofdinhoud

Aandelen Hypertherm voor werknemers

Hypertherm, fabrikant van plasma-, laser- en waterstraalsnijsystemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het al zijn gewone aandelen onderbrengt in een aandelenbezit-regeling voor werknemers (Employee Stock Ownership Plan of ESOP), waardoor het bedrijf 100 procent eigendom van de werknemers wordt onder een Amerikaanse bedrijfsvorm, de S-Corporation structuur.

Voorheen bevatte het ESOP van Hypertherm, intern bekend onder de naam Hypertherm Stock Ownership Plan (Hypertherm aandelenbezitregeling) of HSOP, ongeveer een derde van de aandelen van het bedrijf. Controlerende aandeelhouders Dick en Barbara Couch creëerden de regeling in 2001, gevolgd door een wereldwijde aandelenwaarde regeling (Global Stock Value Program of GSVP) voor internationale medewerkers in 2004. Hypertherm ontwerpt en produceert. De productlijn bevat handmatige en mechanische plasmasystemen en slijtdelen, maar ook fiberlaser- en nu waterstraalproducten, naast CNC-bewegings- en hoogteregelingen en CAM-snijsoftware. 

 

Continuïteit

Met de aflossing en het aankopen van alle resterende aandelen voor in het HSOP, proberen Dick en Barbara Couch de continuïteit te garanderen van Hypertherm als onafhankelijk bedrijf dat zijn kernwaarden naleeft en de langetermijnbelangen van klanten, partners en gemeenschappen behartigt.“Het welzijn van onze medewerkers en gedeelde beloningen zijn al sinds de oprichting in 1968 de culturele hoekstenen van Hypertherm”, aldus Dick Couch, oprichter en chief executive officer. “We zijn getuige geweest van de geweldige kracht van eigendomschap van medewerkers sinds de lancering van het HSOP en het GSVP”, voegt Barbara Couch, Hypertherms vicepresident ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’ toe.

 

Managementstructuur

Hypertherm is niet van plan veranderingen door te voeren in de managementstructuur. Dick Couch blijft voorzitter van de raad van bestuur, chief executive officer en beheerder van het HSOP. Barbara Couch blijft lid van de raad van bestuur, vicepresident Maatschappelijk verantwoord ondernemen en president van de Hypertherm HOPE (Hypertherm Owners’ Philanthropic Endeavors; filantropische inspanningen van de eigenaars van Hypertherm) Foundation, een filantropische non-profit organisatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven