Aanbod metaalvakbeurzen neemt toe • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Aanbod metaalvakbeurzen neemt toe

Volgende week kunnen we in Den Bosch de nieuwe manifestatie MetaalExpo in combinatie met het Nationaal Metaal Congres bezoeken. Mooie initiatieven. Maar wat denkt de branche hierover? Vijf meningen uit de branche. Ook te lezen in een artikel in Metaal Magazine dat morgen verschijnt.

De vraag is of er naast de Techni-Show en de Metavaks in ons land voldoende ruimte is voor een derde manifestatie voor de metaalbranche. Een vijftal meningen verzameld door Metaal Magazine.

 

Hans Blomen (Limas): ‘’Naar mijn mening is er sprake van een verzadiging wat beurzen betreft. Ik constateer dan ook een teruglopende belangstelling. Er zal waarschijnlijk een verdringing plaats gaan vinden’’.

 

Danny van Rij (Oude Reimer) spreekt in dit verband over ‘’een beetje beursmoe”.  Er moeten volgens hem nu duidelijke keuzes gemaakt worden. ‘’Naast het kostenplaatje is het tijdsbeslag, die voor een goede deelname aan welk evenement dan ook noodzakelijk is, een dwingende reden om keuzes te maken’’.

 

Marcel Groener (Norma) is heel duidelijk: ‘’Ik vind dat er in Nederland genoeg beurzen zijn’’. Hij pleit voor een betere spreiding ten opzichte van de Duitse beurzen. ‘’Als bezoeker zou je dan meer tijd vrij kunnen maken’’.  Daarnaast ziet Groener een toename van het aantal huisshows waar je op bezoek kunt gaan.

 

Ger van der Endt (Trumpf): ‘’Naar mijn mening is er geen ruimte voor drie evenementen in Nederland.  Zowel gezien vanuit de bezoekerszijde als van de exposantenzijde uit. Ook omdat er  naast deze evenementen ook nog evenementen zijn als open huizen en buitenlandse beurzen’.

 

Rene Hazenberg (Amada): ‘’Ik ben van mening dat er met name naar de kwaliteit en het niveau van onze markt en onze klant moeten kijken. Dat wil dus niet automatisch zeggen dat er nog maar een vakbeurs bij moet komen. Keuzes maken, daar gaat het om. Daar waar het doorsnee metaalbedrijf op een steeds hoger level moet acteren is het van groot belang dat ook het beursniveau omhoog gaat’’.

 

In het nummer van Metaal Magazine dat morgen verschijnt laten we Blomen, Van Rij, Groener, Van der Endt en Hazenberg meer uitgebreid aan het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven