Aalberts Investments neemt 25% belang in KMWE Group • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Aalberts Investments neemt 25% belang in KMWE Group

Aandeelhouders KMWE (vlnr): Berry Geven, Marc Evers, Edward Voncken en Jan Aalberts

Vandaag hebben Aalberts Investments en de huidige aandeelhouders van de KMWE Group (KMWE) een overeenkomst getekend waarbij Aalberts Investments een belang van 25% neemt in KMWE. KMWE versterkt hiermee zijn strategische en financiële positie ter voorbereiding op de sterke groeiverwachtingen voor de komende jaren.

KMWE heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke omzetgroei doorgemaakt van zo’n € 20 miljoen in 2009 tot € 86 miljoen in 2016. Gebaseerd op de huidige verwachtingen zal dit groeitempo de komende jaren blijven aanhouden. Daarnaast zal KMWE – om toonaangevend te blijven in zijn marktsegment – aanzienlijk blijven investeren in uitbreidingen van zijn vestigingen en in de ontwikkeling van zowel zijn medewerkers als ook de laatste stand van de technologie. Een goed voorbeeld hiervan is de geplande verhuizing naar de Brainport Industries Campus (BIC) in de komende 1 tot 2 jaar.

Edward Voncken, CEO van KMWE: “Met Jan Aalberts halen wij niet alleen een investeerder aan boord waarmee wij onze financiële slagkracht aanzienlijk vergroten maar ook een vooraanstaand expert in onze business die ons huidige team met zijn ervaring en netwerk zal gaan versterken”.

Er is gekozen voor een bestuursstructuur waarin zowel de directie als de toezichthouders plaatsnemen (one-tier board). Het nieuwe bestuur zal bestaan uit 2 toezichthouders, Jan Aalberts (voorzitter) en Berry Geven, en 2 uitvoerende bestuurders, Edward Voncken (CEO) en Marc Evers (CTO/COO).

Jan Aalberts van Aalberts Investments: “Ik ben niet alleen investeerder maar wil ook actief betrokken zijn bij de bedrijven waarin wij investeren, bij voorkeur sterk groeiende bedrijven die op hun gebied een vooraanstaande positie hebben. KMWE is een mooi bedrijf dat precies aan deze voorwaarde voldoet”.

De nieuwe structuur zal per direct geëffectueerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven