Aalberts Industries resultaat stijgt met 17% • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Aalberts Industries resultaat stijgt met 17%

Het jaar 2005 kan succesvol worden genoemd voor Aalberts Industries. Het bedrijf zag de omzet met 18% stijgen naar meer dan 1 miljard euro. Het resultaat groeide met 17% naar 83,1 miljoen euro. Dat betekent dat de winst per aandeel 3,41 euro bedraagt, een stijging met 16%. Het bedrijf zit na de acht overnames van vorig jaar niet stil en bereidt een acquisitie van het Franse Comap voor en lanceert nieuwe producten voor de Amerikaanse flow controlmarkt.

CEO Jan Aalberts is tevreden over de ingezette strategie. “Met de decentrale organisatie maakt deze het mogelijk om elk jaar groei te creëren, ook onder de nog steeds bescheiden algemene economische omstandigheden. De autonome groei was in bijna alle activiteiten goed. Het tempo waarin we nieuwe producten naar de markt brengen ligt hoog.”

Ontwikkelingen

Met de overname van SGI wordt Aalberts Industries in Frankrijk marktleider op gebied van oppervlaktebehandelingen voor de aerospace. Ook voor de automotivemarkt is dit bedrijf belangrijk. In Nederland bleken vooral de laatste drie maanden van 2005 hoopgevend. Het bedrijf verwierf orders voor de Industrial Servicesactiviteiten. In Polen is de verwachting voor de komende tijd eveneens hoog gespannen, aangezien in dat land weinig hoogwaardige toeleveranciers zijn gevestigd. Aalberts Industrie start in dat land met nieuwe productiefaciliteiten.

De flow controlactiviteiten groeien eveneens. “spectaculair” is de term zelfs die men gebruikt en Aalberts verwacht dat de ontwikkeling zich in de komende tijd zal doorzetten. Het bedrijf schrijft dit onder meer toe aan een multibrandstrategie. Een investeringsprogramma maakt het geautomatiseerd produceren van de onderdelen mogelijk en dat levert naast een constante kwaliteit efficiëntievoordelen op.

De overnames van Pegler en Yorkshire Fittings zorgen voor goede resultaten op de Amerikaanse en Engelse markten. De Amerikaanse markt wordt bewerkt met een groot aantal nieuwe producten en de marktacceptatie is hoog.

Het komende jaar wil Aalberts Industries groeien op eigen kracht en door nieuwe overnames. Daarbij hoort onder meer het Franse Comap. Door de sterke posities van de bedrijven in de landen waar zij actief zijn is de positie van de groep goed. Het beleid van het afgelopen jaar zal dan ook worden voortgezet. De verwachting is dan ook dat ook 2006 een groei zal laten zien van het resultaat in lijn met dat van de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven