AAE start met additive manufacturing van metalen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AAE start met additive manufacturing van metalen

De aanschaf van de 3D-metaalprinter van SLM Solutions stelt AAE in staat om duurzaam producten te produceren (foto: SLM)

AAE High Precision Parts uit Helmond, onderdeel van de AAE Group, heeft in een 3D-metaalprinter van SLM Solutions geïnvesteerd. De machine wordt nog deze maand geïnstalleerd zodat AAE in 2015 de eerste stappen op het gebied van additive manufacturing (AM) kan gaan zetten.

AAE geeft aan dat de huidige producten die ze maken, gezien het design, veelal niet geschikt zijn om te printen. Alles begint dus bij het ontwerp van het product. “We moeten andersom gaan denken”, volgens AAE. In plaats van materiaal verwijderen is het met AM de bedoeling om een product te ontwerpen met als uitgangspunt om met met behoud van functionaliteit, zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Naast het design, is het ook belangrijk om direct na te denken wat de uiteindelijke specificaties moeten zijn met betrekking tot referentievlakken ten behoeve van verdere bewerkingen. Het samenspel tussen AM en het nabewerken met traditionele verspanende technieken is dan ook belangrijk. Volgens AAE zijn de grootste voordelen van AM een verkorte ontwikkelingscyclus en de mogelijkheid om complexe vormen en innovaties duurzaam te produceren.

De SLM 280 HL wordt nog dit jaar in gebruik genomen, zodat AAE en 2015 een start kan maken met additive manufacturing
De SLM 280 HL van SLM Solutions wordt nog dit jaar in gebruik genomen, zodat AAE en 2015 een start kan maken met additive manufacturing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven