AAE investeert in Okuma machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AAE investeert in Okuma machines

Voor de productie van een complex onderdeel heeft AAE het machinepark uitgebreid met twee machines van Okuma. Het betreft een horizontaal bewerkings-centrum MB 4000 H met tien pallets en een gereedschapmagazijn met 218 posities en een freesmachine met draaimogelijkheid (MU 500 VAL).

De Okuma MU 500 VAL vormt samen met een palletmagazijn en een robot (Erowa Dynamic) een onbemande productiecel. Gekozen is voor compleetbewerking in één opspanning. Om tegemoet te komen aan de complexiteit van de bewerking en het streven naar onbemande productie, heeft de machine een kettingmagazijn met niet minder dan 234 gereedschappen. Behalve freesbewerkingen worden ook draaibewerkingen in de productiecyclus uitgevoerd. Dit houdt in dat het toegepaste CAD/CAM-programma (Hypermill) met draaicycli moet worden uitgebreid.

 

 AEE OkumaDe complete productiecel voor de serievervaardiging van de precisiecomponent (foto: Gelderblom)

 

Samenwerking

Gelderblom verwacht dat naarmate de Nederlandse metaalindustrie steeds meer verschuift in de richting van hoogwaardige producten die in één keer compleet bewerkt moeten worden en dan liefst nog onbemand, een goede samenwerking tussen alle participanten steeds belangrijker wordt. Bij dit project is samengewerkt door de werkvoorbereiding, de QA-technici, de production engineers en de operators van AAE. Buiten AAE door Okuma-importeur Gelderblom met op de achtergrond Okuma Duitsland, CNC Consult (Hypermill) en Dijk Consult die voor de afnamekeuring van de machine tekende.

Eén reactie op “AAE investeert in Okuma machines

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven