AAE breidt fors uit voor smart industry • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AAE breidt fors uit voor smart industry

AAE heeft in Helmond 2 naast elkaar staande panden gekocht, vlakbij de huidige vestiging, om uit te breiden. De onderneming, die als een van de eerste bedrijven in de maakindustrie investeerde in 3D-metaalprinten, verdrievoudigt daarmee het oppervlak. Dat meldt MadeinEurope.nu.

Met de uitbreiding groeit het bedrijf van 10.000 m2 naar 30.000 m2 productie- en kantoorruimte. Hierdoor ontstaat ruimte om Industrie 4.0 in de praktijk te brengen. Zo gaan meerdere afdelingen volledig over naar smart industry-werkwijzen.

Smart industry

“Er wordt veel gepraat over termen als smart industry en het nieuwe produceren. Wij gaan het hier in Helmond daadwerkelijk in de praktijk brengen”, zegt directeur Frank Mulders. De volledige fabriek wordt conform Industrie 4.0 ingericht. Voor afdelingen als Key Technologies (waaronder verspaning en 3D metaalprinten), (cleanroom) assemblage en het magazijn biedt de uitbreiding de kans om processen verder te optimaliseren.

Duurzaam

Alle faciliteiten voor een Industrie 4.0 productie worden er gerealiseerd. De kantoorruimte wordt een transparante ruimte in de fabriek. AAE investeert bovendien in duurzame energievoorziening, door onder meer zonnepanelen op het dak te plaatsen.

AAE wil de komende tien jaar doorgroeien naar een jaaromzet van 200 miljoen euro en 600 medewerkers, gelijkelijk verdeeld over Hightech Production Automation en Mechatronische High Precision Assemblies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven