Ga naar hoofdinhoud

Overgenomen Doosan wijzigt naam in DN Solutions

Doosan Machine Tools, dat begin dit jaar is overgenomen door het eveneens Zuid-Koreaanse DTR Automotive, wijzigt de naam. De fabrikant van verspanende machines gaat nu DN Solutions heten. Dat meldt Dormac CNC Solutions, die leverancier is van onder meer de Doosan-machines.

DTR Automotive is een toonaangevende toeleverancier voor de wereldwijde automotive-industrie. Het bedrijf is in 1971 opgericht en produceert banden, accu’s en vibtation management systemen (VMS).

Dit moederbedrijf heeft de eigen naam, na de overname van Doosan, veranderd in DN Automotive.

Het is een top drie fabrikant in de wereldwijde VMS-markt en levert aan ongeveer 30 wereldwijd toonaangevende OEM’s, waaronder GM en BMW.

Het bedrijf verwacht met de overname tot een krachtige synergie te komen tussen de dochterondernemingen van DN Automotive en DN Solutions.

Tot top drie gaan behoren

Dit zal de doelstelling verder versterken om tot de top drie van wereldspelers op het gebied van bewerkingsmachines te behoren.

De nieuwe naam DN Solutions, die Doosan Machine Tools vanaf 2 juni 2022 in gebruik neemt, markeert voor de fabrikant tevens de “start van een nieuw tijdperk waarin de ontwikkeling van innovatieve productie oplossingen verder zal worden versneld”.

DN Solutions wil zichzelf hierin herpositioneren als “leverancier van totale productieoplossingen”.

Waar staat DN voor?

“De D in DN verwijst naar de periode van 45-jaar waarin onder de merknamen Daewoo en Doosan, een duurzaam vertrouwen is opgebouwd met de wereldwijde metaalbewerkende industrie”, stelt het bedrijf.

“De N staat voor Now & New, de motivatie van de DN Group om nieuwe wegen te openen door voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan in plaats van zelfgenoegzaam terug te kijken op prestaties uit het verleden.”

Logo met poema

Het logo behoudt de bekende poema van Doosan, al is deze nu wat gestileerder, om meer kracht, behendigheid en enthousiasme uit te drukken.

Puma staat voor snelheid, precisie en betrouwbaarheid van de machines, evenals de geschiedenis, de traditie en de trots van een halve eeuw.

Service en support verandert niet

Behalve de naamsverandering wijzigt er verder niets aan het leveringsprogramma en de productiefaciliteiten. Wel zullen de productiefaciliteiten de komende jaren verder worden uitgebreid, om de groeiambities te realiseren.

In Europa zal extra worden geïnvesteerd in een groot technisch centrum. Verder zullen de relaties met het wereldwijde dealernetwerk verder worden versterkt om aan de groeiende vraag uit de Europese metaalindustrie tegemoet te komen.

Voor gebruikers van Doosan/DN metaalbewerkende machines zal de service en support vanuit de bestaande leverancier Dormac CNC Solutions op hetzelfde hoge niveau blijven.

Dormac CNC Solutions

Dormac CNC Solutions is sinds 1987 dealer van het merk. Het bedrijf uit De Goorn neemt daarmee al 35 jaar de vertegenwoordiging op zich van de metaalbewerkingsmachines van Doosan en nu dus DN in Nederland.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de ambities van DN Solutions nauw aansluiten met onze eigen bedrijfsplannen”, reageert Joost Verschure, managing director van Dormac CNC Solutions op de overname.

“Met name de toezeggingen die zijn gedaan op het gebied van innovatie en het leveren van de beste service en klantondersteuning.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven