921 zonnepanelen voor Mevo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

921 zonnepanelen voor Mevo

Directeur Frans Verhaegh samen met zijn zoons Joeri (links, werkvoorbereider) en Kjeld (rechts, onderhoudsmonteur) op het dak van Mevo Precision Technology.

Toename machinepark vraagt om een forse energiebesparing. Daarom liggen er sinds kort 921 zonnepanelen op het dak van metaalbedrijf Mevo in Ruurlo. Directeur Frans Verhaegh daarover: “Natuurlijk willen wij groen zijn. Maar het is ook bittere noodzaak. Doordat we steeds meer onbemand en met machines werken, is ons stroomverbruik in 6  jaar tijd verdubbeld.”

De 921 nieuwe zonnepanelen leveren op jaarbasis 300.000 kWh op. Dat lijkt veel, maar dat is lang niet genoeg om de machines van het bedrijf allemaal te laten draaien. Sterker nog, Mevo Precision Technology verbruikt op jaarbasis zo’n 1,3 miljoen kWh. Directeur Frans Verhaegh legt uit: “Om concurrerend te kunnen zijn in onze markt, kun je niet om machines heen, die voor een groot deel onbemand draaien. Zo hebben wij afgelopen jaar nog een vierde onbemande draaibank aangeschaft en een nieuw volautomatisch voorraadmagazijn, dat ervoor zorgt dat alle gereedschappen snel worden gevonden.”

Duurzame ‘boost’

Al deze nieuwe machines zijn een flinke aanslag op de energierekening van Mevo. Om te komen tot een eerste besparing, is twee jaar geleden de hele fabriek voorzien van ledverlichting. De aanleg van de zonnepanelen is de tweede stap naar meer groen en energiebesparing. “We verwachten binnen tien jaar de aanschaf van de zonepanelen terugverdiend te hebben”, rekent Frans Verheagh voor. “Eigenlijk zouden meer bedrijven in de regio dit moeten doen. Of daken voor elkaar beschikbaar moeten stellen. Op die manier zouden we als bedrijfsleven duurzame energie een flinke boost kunnen geven.”

De 921 zonnepanelen bij Mevo zijn aangelegd door Wopereis Solar uit Doetinchem, die het hele traject begeleidde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven