80 jaar Laagland • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

80 jaar Laagland

Laagland viert dit jaar het 80-jarig bestaan. De geschiedenis begint echter al eerder dan in 1931. Oprichter Henry Sonnenberg van de Hunter Douglas Groep stichtte namelijk in 1919 zijn eerste machinefabriek in Düsseldorf (Wotan Werke) en een handel in gebruikte machines die in 1930 was uitgegroeid tot de grootste in Duitsland.

Na ook in 1931 Laagland te hebben opgericht begon de ontwikkeling uit Rotterdam echt op te bloeien, toen Sonnenberg een groot aantal machines van Düsseldorf naar Rotterdam overbracht. De laatste zending kwam per trein en betrof 150 wagons met machines. Dat was kort voordat de tweede Wereldoorlog uitbrak.

 

Lees hier het verhaal van 80 jaar Laagland.

 

Cammeraat en Van der Spek 

Inmiddels is Eddo Cammeraat samen met Edwin van der Spek door een management buy-out eigenaar geworden van Laagland en De Graaf Aandrijvingen. Cammeraat en Van der Spek richten samen Rotrada Holding op waarin Laagland en De Graaf Aandrijvingen zijn opgenomen. Op de foto bij dit bericht de Weiler E60 draaibank die Laagland onlangs leverde aan Bos Homogenisatoren uit Hilversum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven