630.000 euro voor technisch onderwijs Zuid-Limburg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

630.000 euro voor technisch onderwijs Zuid-Limburg

De provincie Limburg verleent 630.000 euro subsidie voor de tweede fase van het Technisch Onderwijs Zuid-Limburg (TOZL). Deze tweede fase werkt aan het verder ontwikkelen van het techniekonderwijs in Zuid-Limburg.

Het project wil een breed en kwalitatief aanbod technische opleidingen in stand houden. Bovendien zet het in op een verhoging van de instroom van nieuwe leerlingen en de zijinstroom naar technisch onderwijs in de regio. Verder streeft het project naar een verhoging van het uitstroomniveau.

De subsidie wordt toegekend aan ROC Leeuwenborgh, mede namens Arcus College, LVO, SVOPL en DaCapo College. Door de samenwerking van deze 5 onderwijsorganisaties worden afspraken gemaakt over de aansluiting van vmbo- en mbo-onderwijs en een doelmatige spreiding van de techniekopleidingen in Zuid-Limburg.

Doorlopende leerlijnen

Het project sluit aan bij de actielijn ‘Leren in de techniek: doorlopende leerlijnen’ uit het Techniekplan Limburg. Het Techniekcollege Zuid-Limburg is een van de kernontwikkelingen in het opzetten van de doorlopende leerlijnen Voorgezet Onderwijs-Middelbaar Beroepsonderwijs  in Zuid-Limburg.

Van belang is hier de samenwerking en afstemming met het regionale bedrijfsleven, waarbij de opleidingen state of the art en toekomstbestendig zijn. Door het inrichten van vakmanschapsroutes en technologieroutes wordt het ‘weglekken’ van techniekleerlingen beperkt.

Betrokkenheid bedrijfsleven

De provincie vindt het belangrijk dat er voldoende en goed kwalitatief opgeleide medewerkers zijn voor de brede technieksector. In de tweede fase van het programma wordt de relatie en betrokkenheid met het bedrijfsleven verder aangehaald.

Door middel van die samenwerking met bedrijfsleven kan het onderwijs blijven inspelen op de nieuwe technologische ontwikkelingen die gevraagd worden van huidige en toekomstige werknemers. Ook speelt het bedrijfsleven een cruciale rol bij het faciliteren van het leren in de praktijk en het beschikbaar stellen van praktijklocaties.

Herinrichting versnellen

Jos Kusters, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Leeuwenborgh, noemt de financiële impuls van de Provincie Limburg van groot belang. “Hiermee kunnen wij de herinrichting van ons techniekonderwijs met het vmbo versnellen.” In zijn ogen blijft op deze manier een goed en kwalitatief breed aanbod van techniekopleidingen in Zuid-Limburg behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven