6 meter Darley schaar voor Kamplacon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

6 meter Darley schaar voor Kamplacon

Onlangs heeft Darley een nieuwe guillotineschaar uitgeleverd aan de firma Kamplacon. Met vestigingen in Emmeloord en Ootmarsum is Kamplaconmet een landelijk opererende onderneming op het gebied van metalen dak- en wandconstructies. Bijzonder is een hooghoudsysteem met vijf posities.

De snelheid van de knipcyclus en de snelheid van de handling van het geknipte product was van groot belang in het beslissingstraject bij Kamplacon. Daarom beschikt de machine over een return-to-sender systeem en een hooghoudsysteem voor een nauwkeurig en krasarm knipresultaat.

 

6 m schaar Darley Kanplacon

Bepalend voor de snijkwaliteit is volgens Darley de correcte instelling van de snijspleet tussen het boven- en ondermes. Zodra de operator het programma start, stelt de CNC-gestuurde machine automatisch de snijspleet in afhankelijk van de plaatdikte en materiaalkwaliteit (foto’s: Darley)

 

Hooghoudsysteem

Door gebruik te maken van een hooghoudsysteem wordt de belasting van de bedieningsmensen aanzienlijk gereduceerd. Het hooghoud en sorteersysteem bevindt zich achter de machine en kan in een vijftal positie’s worden ingezet: tijdens de invoer tegen de achteraanslag; het ondersteunen van tijdens het knipproces, het scheiden van het schroot van de eindproducten, automatisch terrugvoeren van het geknipte product en het stapelen van het geknipte produkt op drie verschillende hoogtes.

 

Bovenmes

Dit handlingssysteem is gekoppeld met de beweging van het bovenmes waardoor er een minimum aan tijdverlies optreedt indien er gebruik wordt gemaakt van een van de functies. Hierdoor ontstaat een snelle guillotineschaar om platen te knippen en te hanteren, zelfs tot een lengte van zes meter.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven