Nevat vernieuwt koers richting 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nevat vernieuwt koers richting 2016

Innovatie en samenwerking in de keten zijn o.a. aandachtsgebieden voor de Nevat. 3D-printen van metalen is een voorbeeld van een nieuwe technologie die toeleveranciers kunnen gaan aanbieden (foto: Trumpf)

Tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van de Nevat zijn een aantal stappen gezet op weg naar vernieuwing. Afgelopen jaar is positief afgesloten voor de Nevat. Na een voorzitterswisseling in juni heeft Nevat ook een directeurswisseling gehad. Op de ledenvergadering bij TBP  Electronics in Dirksland is onder leiding van Nevat-voorzitter Henk Smid (DGA Variass) de nieuwe directeur benoemd: Kees de Schipper.

Kees de Schipper is opvolger van Theo Koster die acht jaar lang de scepter heeft gezwaaid. Kees zal per 1 januari aan de slag gaan. Hiermee neemt Nevat afscheid van een moeizaam jaar en gaat de blik nu weer vooruit. De benoeming valt samen met de nieuwe strategische koers richting 2020: “Shared Knowledge and Values”. Qua inhoud heeft de Nevat in juni 2015 al de nieuwe koers vastgesteld. De belangrijkste punten van de vernieuwing:

  • Cross-sectoraal overleg
  • Relevante kennis bij aanpalende brancheverenigingen ontsluiten
  • Nevat bevordert technologieroadmaps bij leden
  • Nevat continueert haar professionaliseringsprogramma met kracht
  • Manier van organiseren van beursdeelname

Intensivering

Naast de inhoudelijke vernieuwing heeft de ledenvergadering van de Nevat ook haar fiat gegeven aan de intensivering van de relatie met de belangrijkste stakeholders. Dit is op de algemene ledenvergadering tot uiting gekomen door speeches van Ineke Dezentjé (voorzitter FME), Fried Kaanen (voorzitter KMU) en Edward Voncken (bestuurslid Brainport Industries). Allen hebben samenwerking en reduceren van overlap in activiteiten toegezegd. De komst van FME-voorzitter Dezentjé betekende ook een bestendiging van de samenwerkingsrelatie FME-Nevat wat door onderstaande argumenten wordt bekrachtigd:

  • Belangenbehartiging (lobby, rechtstreeks in Den Haag en in Brussel)
  • Internationaal ondernemen
  • Innovatie: kijk op Innovatieregeling (WBSO en RDA) met daarin de Clusters. Meer zaken doen in de keten. Meer samenwerking (voorbeeld clusters) = platforms om elkaar te ontmoeten en te leren kennen en wellicht ook om samen te werken.
  • Business intelligence (hoe gaat het in de sector)
  • Individuele dienstverlening (personeel en milieu bijvoorbeeld).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven