Gibas levert Fehlmann Versa 825 aan VDL ETG Projects • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gibas levert Fehlmann Versa 825 aan VDL ETG Projects

Enrico Akkerman (l) en Peter van der Elzen over de intensieve samenwerking tussen VDL ETG Projects, Fehlmann, Gibas en Soflex: “Iedereen was bereid een maximale inspanning te leveren” (foto’s: Marian Oosterink)

Voor het vervaardigen van onderdelen voor de deeltjesversneller van CERN en soortgelijke kritische componenten heeft VDL ETG Projects een Versa 825 vijfassig bewerkingscentrum van Fehlmann aangeschaft. Compleet met geïntegreerde automatisering van Gibas Automation en aangestuurd door de Jobmanager software van Soflex.

Bij VDL ETG Projects in Eindhoven, onderdeel van de VDL Groep, vormen werkzaamheden “op de rand van het maakbare” een dagelijkse uitdaging, zoals operations- en kwaliteitsmanager Peter van der Elzen het omschrijft. ”Wat we zoeken zijn machines die de gevraagde nauwkeurigheden aankunnen, maar het moeten daarnaast wel echte productiemachines zijn”, aldus Van der Elzen.

Bij de Versa 825 bij VDL ETG Projects is de automatisering volledig geïntegreerd in de machine. Dat levert naast een betere uitstraling ook een compacter geheel op
Bij de Versa 825 bij VDL ETG Projects is de automatisering volledig geïntegreerd in de machine. Dat levert naast een betere uitstraling ook een compacter geheel op

Alle afwegingen bij elkaar hebben bij VDL ETG Projects geleid tot de keuze voor een Versa 825 vijfassig bewerkingscentrum van Fehlmann, de Zwitserse machinebouwer die in ons land wordt vertegenwoordigd door Gibas in Nijkerk. De positieve ervaringen met een eerder project (in 2010 deed de eerste Versa 825 van Fehlmann zijn intrede) heeft daarbij ook meegespeeld.

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over de nieuwe Fehlmann van VDL ETG Projects. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven