50.000 tons O-pers voor Brazilië • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

50.000 tons O-pers voor Brazilië

Siempelkamp uit Krefeld (D) heeft van het Braziliaanse Tenaris Confab een order gekregen voor de maken van een 50.000 tons O-pers voor de productie van buizen. Tenaris Confab kan hiermee straks buizen maken met een wanddikte tot 55 mm en een buitendiameter vanaf 32,38 mm (12 ¾ inch) tot en met 122 mm (48 inch).

De buizen worden gemaakt van het staalplaatmateriaal X70, maar ook de materialen X80 en X100 zijn te verwerken. De nieuwe Siempelkamp pers heeft een lengte van 12.5 m en beschikt over vijf hoofdcilinders. Deze genereren een perskracht van 4.000 ton per strekkende meter. Bij de pers levert Siempelkamp uitgebreide productiesoftware, waarmee de klant het A-U-O proces compleet kan simuleren.

 

Bijzonder is het energie-efficiënte besturingssysteem met frequentiegestuurde servogestuurde variabele pompen. Er wordt zelfs stroom naar het net teruggevoerd bij bepaalde machinebewegingen. Dankzij het nieuwe besturingssysteem, inclusief Siempelkamps gepatenteerde meervoudige cilinderregeling, heeft de parallelliteit van de buizenpers over de complete perslengte een afwijking van +/- 1 mm.

 

Siempelkamp355

In 2008 leverde Siempelkamp een O-pers van 72.000 ton aan het Chinese Baoshan Iron&Steel in Shanghai (foto: Siempelkamp)

 

Ook speciaal is het hydraulische gereedschapspansysteem, waarbij de schroefdraadinzet automatisch aan de gereedschapshouder wordt gefixeerd. Het dubbele buiggereedschapswisselsysteem zorgt voor een snelle ombouw van een gereedschapsset. Siempelkamp bouwt de complete installatie in slechts 12 maanden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven