5 m lange Doosan Puma met Y 200 mm • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

5 m lange Doosan Puma met Y 200 mm

Hoogtepunt van een open huis van Doosan vorige week was een groot Puma draaicentrum met een draailengte van net iets meer dan 5 m en een Y-as verplaatsing van 200 mm. Doosan bouwt deze machines in serie.

In het oog springend tijdens het open huis van Doosan Infracore Germany (DIG) was de extra lange versie van de Doosan Puma 700 Serie: de Puma 700 XLY. Dit is een groot draaicentrum met een maximale draailengte van 5050 mm en een maximale draaidiameter van 750 mm. Het open huis was vorige week in Langenfeld (D). In ons land wordt Doosan vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions uit De Goorn.

 

Doosan puma

De Doosan Puma 700 XLY zoals getoond bij DIG in Langenfeld (D). Op de voorgrond de gereedschaprevolver die over een Y-as een slag kan maken van 200 mm (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek aan Doosan zie ons foto-album) 

 

Y-as 200 mm

Kees Karsten en Huib Wennekes van Dormac noemen als prijs voor de machine met 5 m draailengte een bedrag van pakweg 400.000 euro. ”Dit is ongeveer de helft van wat andere machinebouwers voor vergelijkbare machines vragen”. De Puma 700 XLY kan functioneren als een draaifreescentra omdat de twaalfvoudige revolver voorzien kan worden met aangedreven gereedschappen waarvoor een aandrijfvermogen van 11 kW, een maximaal koppel van 140 Nm en een maximaal toerental van 3000 min-1 beschikbaar is. Bovendien heeft de machine een Y-as van 200 mm (plus of min 100 mm).

 

Doosan

Enkele andere technische gegevens van de Puma 700 XLY zijn: maximaal toerental hoofdspil is 1500 toeren, het aandrijfvermogen van de hoofdspil is 45/37 kW (60/75 kW optioneel), klauwplaat 610 mm, X-bereik is 400 mm en Z-bereik is 5100 mm. Een gebruiker kan voor de CNC-besturing kiezen uit een Fanuc 32i-A of een Siemens 828D.

 

In serie

Beide heren benadrukken dat het bijzondere van Doosan is, dat de lange Puma machines, ook de 700 XLY die in Langenfeld gepresenteerd werd, in serie gebouwd worden. ‘’Natuurlijk zijn er andere aanbieders van draaifreescentra, maar Doosan bouwt in serie en dat betekent dat we kunnen aanbieden tegen een gunstige prijs”. De video toont het bewerken van een scheepscilinder op een een Puma 700.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven