5 m draailengte bij Dormac op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

5 m draailengte bij Dormac op Techni-Show

Op de 300 vierkante meter grote stand van Dormac CNC Solutions in hal 12 tijdens de Techni-Show 2012 is de Doosan Puma 700XLY draaimachine, met 5 m draailengte en een Y-as met een bereik van 200 mm, een grote publiekstrekker. Deze Puma 700XLY draaimachine is een van de grotere CNC-draaibanken die in serie gebouwd worden.

Voor een breder toepassingsgebied toont Dormac in Utrecht van de vernieuwde serie Doosan Puma draaimachines ook de Puma 2100M, Puma 2600LSY en Puma 2600LM. Deze tweeassige Puma serie kan worden samengesteld met aangedreven gereedschappen en Y-as in de draailengte maten van 500 m tot 3100 mm tussen de centers.

 

5 m lange Puma bij Dormac tijdens Techni-Show

De Puma met 5 m tussen de centers die Dormac toont tijdens de Techni-Show 2012 is een van de grotere machines op de beurs (foto: Dormac) 

 

Multi-turret

Met de Doosan TT1800S multi-turret draaimachine biedt Dormac tijdens de Tecni-Show een oplossing om aan de wens van kortere cyclustijden te voldoen. Gelijktijdige bewerking met twee turrets (2×24 stations) op de Doosan TT1800S maakt halvering van de cyclustijd ten opzichte van de traditionele enkel-turret-machines mogelijk, als ook de productie op beide spillen gelijktijdig.

 

Vijfvlaks

Voor kortere cyclustijden en het zo min mogelijk omstellen op freesmachines biedt Dormac in Utrecht met de vijfassige Doosan DNM350-5AX een  oplossing. Tijdens de Techni-Show laat Dormac zien hoe de Doosan 350-5AX met een roterende tafel werkstukken in één opspanning vijfvlaks kan frezen.

 

Draaien en frezen

Dormac CNC toont op de Techni-Show eveneens het draaifreescentrum Doosan MX1600ST. Deze achtassige multi-tasking machine is specifiek ontwikkeld om draai- en freesbewerkingen op één machine uit te kunnen voeren. Met de freeskop met een bereik van ±120º en 18,5 kW vermogen kunnen freesbewerkingen off-center en onder een hoek worden uitgevoerd. De stabiele machineframe-constructie, de spil met C&Z-, C&X-interpolatie en simulatie bewerkingsafloop met ‘collision check’ zijn een aantal onderscheidende kenmerken.

 

Machinebelading

Automatisering van de machinebelading vraagt volgens Dormac bij complexere oplossingen om samenwerking met een integrator. Speciaal voor de Techni-Show stelde Dormac daarom met Fastems een draaicel samen op basis van een kleine Doosan Lynx 220LM draaimachine met een Fastems RPC20G beladingsrobot in een gantry concept met Fast wizard besturing.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven